ANA SAYFA > İZMİR > Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na güneş enerjili aydınlatma

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na güneş enerjili aydınlatma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na güneş enerjili aydınlatma

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direklerinin montajına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu uygulamayı kent merkezindeki park ve yeşil alanlarda da yaygınlaştıracak.

Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kent hedefi doğrultusunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çevreci uygulamaya daha başladı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın aydınlatma olmayan kara tarafındaki bölümlerinde kalan kaldırım, park, yeşil alanlar, orta refüjler ve otoparklara güneş enerjisi ile çalışan fotovoltaik panelli aydınlatma armatürleri ve direkleri monte ediliyor.

Hem çevreci hem de tasarruflu olan bu uygulamayı kent genelindeki yeşil alanlara yaymak için de çalışmalar gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda şimdiye kadar 70 adet direk montajı gerçekleştirdi. Söz konusu güzergah üzerinde toplam 600 adet temiz enerji ile çalışan armatür ve direk montajı yapılacak. Böylece hızlı, pratik, ekonomik bir şekilde; altyapı, kablo kazıları, döşeme çalışması yapılmadan ve çevreye rahatsızlık vermeden bulvar aydınlatılmış olacak. Çevreci ve ekonomik bir uygulama olan “yenilenibilir enerji” ile aydınlatma, İzmir genelindeki park ve yeşil alanlarda da yaygınlaştırılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı daha önce Karşıyaka Naldöken kavşak refüjünde gerçekleştirmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber THY Uçağını yeşil kırmızıya boyadı...
Sonraki Haber Karşıyaka'da her yer Ay-Yıldız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?