ANA SAYFA > EKONOMİ > Mustafa İduğ: Türkiye, otomotiv sanayi ile büyüyor

Mustafa İduğ: Türkiye, otomotiv sanayi ile büyüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa İduğ: Türkiye, otomotiv sanayi ile büyüyor

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, son 1,5 yıldır hem siyasi hem de ekonomik olarak zor günler geçiren Türkiye’nin, her ne koşul olursa olsun büyümesini sürdüren otomotiv sektörü sayesinde nefes almaya devam ettiğini bildirdi.

Otomotiv sektöründe yılın ilk 6 ayını değerlendiren EGOD Başkanı Mustafa İduğ, 2016 yılının ilk 6 ayında 438 bin 817 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirildiğini, bunun geçtiğimiz yılın ilk 6 ayına göre yüzde 1,45’lik oranda bir artışı meydana getirdiğini söyledi.

Otomotiv sektörünün önü açık

Türk otomotiv sektörünün, ekonominin büyümeye en elverişli sektörlerin başında geldiğini vurgulayan Başkan İduğ, sektörün bu sayede düşüşe geçen ekonomiye karşı direnç gösterebildiğini söyledi. Böylesine zor günlerde bile büyümesini sürdüren otomotiv sektörünün Türkiye’nin adeta can simidi olduğunu vurgulayan İduğ, dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki kişi başına düşen araç sayısı rakamlarına bakıldığında her iki kişiden birisi araç sahibi bu Türkiye’de 5 kişide bir olarak görünüyor. Bu da bizi ilerisi için umutlandırıyor” dedi.

İkinci el de hareketli geçti

Öte yandan dolar kurunun yükselmesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan yükselmenin ikinci el piyasasını da hareketlendirdiğini ve ikinci el piyasasında da bir büyüme yaşandığını ifade eden İduğ, “Geçen yılın ilk 5 ayında 1 milyon 810 bin 553 olan otomobil devri sayısı, bu yılın aynı döneminde 1 milyon 962 bin 868'e yükselerek yüzde 8,4'lük büyüme kaydetti. Bu sıfır araç satışındaki büyümeden daha fazla bir oran” dedi.

Sonbaharda yeni kampanyalar olabilir

Döviz kurunun yönüne göre ikinci el otomobil piyasasındaki fiyatların, arz - talep dengesinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve otomobil firmalarının yapacağı sonbahar kampanyalarının etkisiyle yılsonuna kadar tüketicinin yararına olacak şekilde fiyatların düşüşe geçmesini düşündüklerini anlatan İduğ, “Yaz aylarında pazarda büyüme hızının yavaşlayacağı tahmin ediyoruz. Sonbaharda ise büyümenin hızlanarak pazarın yüzde 10'luk büyüme ve 840 binli rakamlara ulaşarak 2016'yı kapatmasını bekliyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'dan Acıbadem Üniversitesi'ne
Sonraki Haber Karşıyaka Eğitim Birsenliler'den halka, ayran börek ikramı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?