ANA SAYFA > EKONOMİ > MÜSİAD'ta Çin konuşuldu

MÜSİAD'ta Çin konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MÜSİAD'ta Çin konuşuldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi’nin aylık olarak düzenlediği dost meclisi toplantısının Aralık ayının konusu ‘Çin’ oldu. Toplantıda MÜSİAD İzmir Şubesi üyeleri, MÜSİAD Çin Temsilcisi Can Zıplar tarafından Çin’e yapılacak ihracat ve ithalatlarda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirildi.

MÜSİAD İzmir Şubesi ev sahipliğinde Naturla Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, ticari açıdan önemli olan Çin hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyerek iş dünyasını aydınlattıklarını söyledi. Ülkü: “Çin'de büyük bir pazarın olduğunu biliyoruz. Bu büyük pazardaki tüm fırsatları değerlendirmeliyiz. Bu akşam da aramızda konuğumuz olan MÜSİAD Çin Temsilcimiz Can Zıplar’ın sizlere önemli bilgiler sunarak yeni fırsatlar için ışık tutacağını umuyorum” diye konuştu.

Ümit Ülkü’nün açıklamalarının ardından Çin Halk Cumhuriyeti Faaliyetleri ve Çin Vizyonu konulu bir sunum yapan MÜSİAD Çin Temsilcisi Can Zıplar, 21 yıldır Çin’de yaşadığını söylerken, bu süre zarfında yaşadıklarından da örnekler verdi.

Çinlilerle yapılacak olan ticarette mutlaka fabrika ziyareti gerçekleştirilmesinin önemine işaret eden Can Zıplar: “Fuarlarda karşılaştığınız size çok uygun fiyatlar veren, kataloglarıyla uygun bir imalatçı imajı sunan ve fuar standındaki fabrika resimlerinden çok büyük bir işletme olduğu fikrine kapıldığınız firmalarla iş yapmadan önce mutlaka fabrikalarını ziyaret edin. Üretim şartlarını, üretim yapılan makinaları ve tahmini üretim kapasitesini, çalışanlarını, mevcut üretimini, kalite kontrol çalışmalarını, paketlemeyi, depo şartlarını ve bekleyen malların depodaki durumunu gözlemleyin” dedi.

Yapılan görüşmelerin iki tarafın da ortak lisanında yazıya dökülmesinin ileriki günlerde doğabilecek anlaşmazlıklarda işi kolaylaştıracağını söyleyen Zıplar: “Sizi ilerideki birçok sorunlu durumda kurtaracak, üreticinin hata yapmasını önleyecek, mahkemelik veya tahkimlik olma durumunda elinizi rahatlatacak çözümler olacaktır. Ayrıca Çin’deki iş görüşmelerinizde tercüman bulunması gerekliliktir” diye konuştu.

Can Zıplar’ın sunumunun ardından bilgilendirme toplantısı soru-cevap kısmı ile tamamlandı. Toplantının sonunda MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Galip Atar, MÜSİAD Çin Temsilcisi Can Zıplar’a teşekkür ederek MÜSİAD İzmir Ormanı’nda adına dikilmiş fidan belgesini takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP'li Yüksel AK Parti'ye yüklendi
Sonraki Haber Yılbaşı alışverişinin adresi Balıkçı Parkı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?