ANA SAYFA > İZMİR > Murat Koç: ''İzmirlilik lobisini kuracağım''

Murat Koç: ''İzmirlilik lobisini kuracağım''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Murat Koç: ''İzmirlilik lobisini kuracağım''

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayları Murat Koç, Yalçın Koçyiğit, Taşkın Işık, Recep Akan, Nuri Çiftçi ve Tahsin Kaya seçim çalışmalarını Bayraklı’da sürdürdü. MHP’li Koç, TEMAD’da İzmirlilik lobisini kuracağını söyledi.

7 Haziran seçim çalışmalarını Bayraklı’da sürdüren Milliyetçi Hareket’in adayları vatandaşlarla buluştu. İlçe Başkanı Mustafa Kandil ve ilçe yöneticileri de adaylara eşlik etti. Bayraklı’da ekipler halinde esnaf ve vatandaşlarla tokalaşarak sohbet eden, projelerini ve yapacaklarını anlatan adaylar MHP’ye destek istedi. Sevgi yolu esnafını ve yolda geçen vatandaşları ziyaret eden Milletvekili adayı Murat Koç, Fuat Edip Baksı Mahalle Pazarını gezdi. Büyük ilgi gören Koç, 7 Haziran’dan sonrada halkın içerisinde olacağını söyledi. Ziyaretlerine TEMAD (Türkiye Astsubaylar Derneği Bayraklı Şubesi) ile devam eden Koç, burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

HER HAFTA BİR İLÇEDE OLACAĞIM

TEMAD Şube Başkanı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Koç, burada yaptığı konuşmada milletvekili adayı olmasındaki gerekçeleri söyledi. Millete hizmet etmek için yola çıktığını dile getiren Koç, “ Ben bir sevda için yollardayım. Siyaset yapanların insanların milleti ile birlikte olması, milleti ile bütünleşmesi benim tek arzum. Sadece Ankara’da parmak kaldırıp indiren olmayacağım. İnşallah seçilirsem bir fiil insanımızın içinde olacağım. Her hafta sonu bir ilçede olacağım. Bunun hesabını yaptım. Her 2 buçuk ayda bir ilçeye sıra geliyor. 16 ilçemiz var. Her hafta sonu o ilçede sivil toplum kuruluşlarıyla o ilçenin belediye başkanları ile birlikte olacağım. O insanlarımızın dertlerini dinleyerek yerelde olanları yerel yönetimlerle genelde olanları da Ankara’ya taşıyarak milletimize hizmet etmek istiyorum. Yani bugün ki milletvekilliği görüntüsünü değiştireceğim. Ben bunu yaparsam diğer siyasi partinin vekilleri de bunu yapmak mecburiyetinde kalacaklar. Gelecekler şehirlerine onlarda insanlarımızın dertlerini dinleyip onların sorunlarını Ankara’ya taşımak zorunda kalacaklar. İzmir 26 milletvekili ile el ele vererek İzmir için hizmet ederiz. Benim en büyük muradım budur. Vekaletin gerçek manası budur. Bu tende bu can olduğu sürece bu sözlerimin arkasındayım. Bir daha ki döneme aday olmayacağım. Bizim gençlerimiz daha donanımlı olarak yollara çıkacaklar daha güçlü olacaklar. Milletvekilliği yapmak isteyecekler. Hem icraatlarımla önünü açacağım. hemde aday olmayarak önlerini açacağım” dedi.

KONTENJANLARI DAYATAMAYACAKLAR

Bu arzusunu gerçekleştirebilirse 26 vekilinde sahada çalışacağını ve parti genel merkezleri İzmir’i kontenjanları dayatamayacağını söyleyen MHP’li Koç, İzmir’in insanlarını İzmir’in sorunları ile yoğrulmuş teşkilatlarda görev yapmış, mücadele etmiş İzmir’i iyi tanıyan İzmir’in ekonomisinde yıllardır neler kaybettiğini iyi bilen insanlarını mecbur listelere koyacaklar. İzmir’de bir birliktelik yok. Milletvekillerine bakıyorsun hepsi ayrı telden çalıyor. Belediyeler ve STK’lar da ayrı bir telden çalıyor. İzmir adeta fedret devrini yaşıyor. Zaten İzmirli olmadıkları için hiçbir şeye aldırış etmiyorlar. Bizim 26 milletvekilimiz var. Manisa ile İzmir’in farkı ne. Ama bütün yatırımlar ve sanayi oraya kaydı.  Ben teşvikleri ile yatırımları dağın bu tarafına getirmek için çalışacağım” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ YAZAN BENİM

Bayraklı’daki Kentsel Dönüşüm konusunda da değinen Koç, “Milletvekilliği dönemimde 2 şeyi gerçekleştirebilirsem bu şehre en büyük hizmeti yapmış olurum. Bir İzmirlilik lobisini oluşturup, İzmir için düşünen yapıları bir araya getirip, İzmir için buralardan gerekli projeleri çıkartıp, bunları meclise taşıyan ve halkın içine dönüp onlarla düşünen bir milletvekili olursam en büyük hizmeti yapmış olurum. Kentsel dönüşümü 1994’te Kentsel Dönüşüm adıyla ilk yazan benim. Rahmetli Piriştina zamanında İzmir Ticaret Odası İnşaat Komitesi Başkanı iken Kentsel Dönüşüm adıyla çıkartıp masasına koyan benim. Ondan sonra bu isim kullanılmaya başladı. Ama benim yazdığım projeleri böyle değildi. Benim yazdığım projede pafta bazında ele alınıp konutların yükseltilmesi ve otoparkların yer altına çekilip, yeşil alanların geniş yapılması, yolların 2-3 kat daha genişletip geleceği düşünerek planlanması vardı. Bugün öyle olmadı. Bugün eski bina yıkılıyor. Yerine aynı bina yapılıyor. Sadece bina yenilemesi yapılıyor. Şimdi bundan 50-100 sene sonra bu binalara yıkıp yeniden mi yapacak. Üreten İzmir Kazanan İzmir olacaktır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fatih Koleji'nden matematikte büyük başarı...
Sonraki Haber Yorgancılar: ''Kurlardan enflasyona geçişkenlik belirginleşti''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?