ANA SAYFA > GÜNDEM > Murat Akdeniz: Benim Karşıyaka için çok farklı bir hayalim var

Murat Akdeniz: Benim Karşıyaka için çok farklı bir hayalim var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Murat Akdeniz: Benim Karşıyaka için çok farklı bir hayalim var

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Murat Akdeniz "Benim Karşıyaka için çok farklı bir hayalim var" dedi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Murat Akdeniz'in açıklaması şöyle: “BEN MİLLİ EGEMENLİK FİKRİNE HAYATIMI BAĞLADIM MAHMUT ESAT BEY. MECLİSLE ÇELİŞİRİM, TARTIŞIRIM. AMA MECLİSSİZ YAPAMAM” 

Diyor Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK. 

Değerli Karşıyakalılar herkese merhaba. Öncelikle Dünya Karşıyakalılar günümüz kutlu olsun. Benim Karşıyaka için çok farklı bir hayalim var. Tüm Karşıyaka halkının, bütün unsurları ile yerel yönetime katıldığı, faaliyetlerinde, yatırım ve projelerinde söz, yetki ve karar sahibi olduğu, kısaca Karşıyaka belediyesini tüm Karşıyaka’lıların birlikte yönettiği bir meclis hayali. 

Örnek vermek gerekirse, ilçemizde yaşayan engelli büyüklerimizin, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin, sadece fikirleri alınarak değil, aynı zamanda proje ve uygulamalara dair kontrolleri ve onayları da alınarak engellilerimize yönelik hizmetleri hayata geçirmek için, içerisinde yer aldıkları bir meclis. 

Ya da Karşıyaka esnafının sorunlarının çözümlerine dair atılacak adımlar konusunda, esnafın kararlarda da söz sahibi olmaması düşünülebilir mi? Elbette hayır! Karşıyaka esnafının tüm süreçlerde aktif olarak yer alacağı bir meclis. 

Karşıyakalı kadınların, yaşamın her alanına dair tüm mücadelelerinde, örgütlü ve kararlara etki eder noktada olmaları gerekmiyor mu? Karşıyaka’lı kadınların, eşit temsil, eşit, söz ve yetki sahibi olacakları bir meclis.

Bugün İzmir’de ve Türkiye’de pek çok spor kulübü stadına kavuşmuşken, Ülkemizin en köklü kulüplerinden biri olan Karşıyaka hâlâ stadını istiyor. Peki Karşıyaka taraftarları bu mücadelede ne kadar söz ve etki sahibi? Taraftarın yalnız bırakıldığı bir mücadele ne kadar başarılı olabilir? Ne yazık ki, bugün stadın yapımına dair ortada somut bir tarih dahi yok. Bu eziyete son vermek amacıyla stat mücadelesini yükseltecek bir meclis. Bunu yaparken hem kulüp yönetimi ile hem Karşıyaka taraftarı ile güç birliği halinde omuz omuza mücadele verecek ve Karşıyaka’yı hakkı olan stadına tüm Karşıyaka halkı ile birlikte kavuşturacak bir meclis. Karşıyaka taraftarı da bu mecliste yer alacak ve aktif sorumluluk üstlenecek. Bu konudaki inanç ve kararlılığımızı yansıtması bakımından, sembolik olarak ben de Karşıyaka Belediye Başkanı sıfatıyla atmam gereken tüm adımların yanında, bir aylık maaşımı, tek kuruşuna dokunmadan ve stadın yapımında kullanılması kaydıyla kulübe bağışlayacağım. Zaten seçimlerden hemen sonraki 1954 Kelkit deplasmanına da otobüslerle hep birlikte gideceğiz! 

Oluşturulacak olan meclisin adını da üyelerini de Karşıyaka halkı belirleyecek ve mahallelere, sokaklara kadar yayılmış bir meclis yapısını hep birlikte hayata geçireceğiz. Meclisin üyeleri, Karşıyaka Halkı içerisinde, kurulacak olan mecliste görev almak isteyen kişiler arasından, online veya fiziki olarak canlı izleyebilecekleri bir kura yolu ile ya da Karşıyaka halkının seçimi yoluyla belirlenecek.
Mahallelerin, sokakların sorunlarını, mahalle sakinlerinin beklentilerini en iyi bilenler olarak muhtarlar ve muhtar azaları da meclisin doğal üyeleri olacak.

Bu meclisten çıkacak proje ve yatırımlara dair tavsiye kararları halk oyuna sunulacak ve %75 ve üzeri oy alan projeler belediye gündemine alınacak. 

Fakat meclisin işlevi sadece yatırım ve projelere dair öneri geliştirmek, proje üretmek olmayacak. Her türlü siyasi yönlendirmeden bağımsız olarak faaliyet gösterecek olan meclisin talep ettiği hallerde, belediye başkanı olarak ben de toplantılara katılıp tüm faaliyetlere dair Karşıyaka halkına hesap vermeye hazır olacağım. 

Meclisin toplantıları, içerisinde engelli vatandaşlarımızdan, Karşıyaka’lı kadınlardan, Karşıyaka gençlerinden, muhtarlarımızdan, esnafımızdan, emekçilerimizden birer temsilcinin yer aldığı bir Koordinasyon Kurulu tarafından organize edilecek. Toplantıların gündemi 15 gün öncesinden tüm katılımcılara ve Karşıyaka halkına ilan edilecek. 

Sonuç olarak bir hayali söylemle değil, eylemle hayata geçireceğiz ve SÖZ VERİYORUM; Karşıyaka’yı tüm Karşıyaka’lılar birlikte yönetecek!"

PAYLAŞ
Beğendim 7 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Babaoğlu Karşıyaka Belediyespor'dan ayrıldı
Sonraki Haber Oostende'ye kaybeden Pınar KSK, Play-In'e kaldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?