ANA SAYFA > GÜNDEM > Muhtar Sarı: Esnaftan rica ediyorum...

Muhtar Sarı: Esnaftan rica ediyorum...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Muhtar Sarı: Esnaftan rica ediyorum...

Karşıyaka’nın muhtarları Karşıyaka Haber’e konuşmaya devam ediyor.

Donanmacı mahallesi muhtarı İsmet Sarı, mahallesinin sorunlarını Karşıyaka Haber'e anlattı.

Biraz sizden bahsedelim. Muhtarlıktan önce ne iş yapıyordunuz? Kaç yıldır muhtarsınız?

1963’te çırak olarak çiçekçiliğe başladım. 1972 yılından beri çarşıdaki dükkanımda çalışıyorum. İşimizi bugüne kadar da getirdik. 2004 yılında eski muhtarımız vefat edince onun yerine beni atadılar. 1 Eylül 2004’ten bu yana muhtarlığa da devam ediyorum.

Devletin mahallelerdeki temsilcileri olarak şikayetlerin ilk muhatabı sizlersiniz. Mahalleli en çok hangi konudan şikayet ediyor?

Bizim mahallede genelde emekliler oturuyor. Zamanları çok. En ufak bir pürüz görseler, bizim o konudan haberimiz olmasa bile gelip bize çatıyorlar. Bizde aşağı yukarı 40’tan fazla sokak var. Her birine yetişmemiz biraz zaman alıyor. Örneğin bir yerde bir su patlağı oluyor, hemen gelip “Yaa muhtar şurada şöyle bir durum var niye bakmıyorsun” diyorlar. Elektrik veya internet alt yapı çalışmaları yapılıyor. Bizim bunlardan haberimiz olmuyor. Herhangi bir çalışma yapılacağı zaman muhtara haber verilse, onun da yerine gidip gerekli tespitleri yaparak en kısa zamanda oradaki arızanın giderilmesine yardımcı olma şansı olur. Altyapı çalışması yapan kurumlar bizden habersiz iş yapıyor. Kazdıkları sokakları perişan bir halde bırakıp gidiyorlar, vatandaş da gelip bize çatıyor. Biz bunu toplantılarda defalarca dile getirdik ama yerel yöneticilerimiz genelde bu konularda duyarsız. Her şey muhtarın başına patlıyor. Kurumlar arası işbirliğinin arttırılması lazım.

İnsanların memnun olduğu belediye hizmetleri neler? Size iletiyorlar mı memnuniyetlerini?

Herhangi bir şikayete müdahale ettiğimizde, anında yapılırsa gelip memnuniyetlerini iletiyorlar. Ama öyle zamanlar da oluyor ki biz 3-4 defa telefon etmemize rağmen birimler bazen işi aksatabiliyor. Öyle olunca da vatandaş haklı olarak gelip kafa tutuyor.

Belediyeyle iş birliğiniz nasıl? Bir sorun ilettiğinizde hızlı çözüyorlar mı? Anladığım kadarıyla bazı sorunlarınız var.

Kısmen çözülüyor ama dediğim gibi bazen aksattıkları da oluyor. Bazen zamanında yapıyorlar, bazen yetişemiyorlar.

Burası genel olarak belirli bir gelir seviyesinin üzerinde insanların yaşadığı bir mahalle. Çok fazla sosyal yardım alan yoktur diye düşünüyorum ama yardıma muhtaç insanlar var mı mahallenizde? Onlara nasıl yardımcı oluyorsunuz?

Az miktarda var. Bizim mahallemizde de var, bazen dışarıdan da bize yönlendirdikleri insanlar oluyor. Biz de Kaymakamlığa yönlendiriyoruz. Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne yönlendiriyoruz. Giyim ve eşya konusunda belediyemizin vatandaşa yardımcı olduğu Butik Elele var. Bazı vatandaşlarımızı da oraya yönlendirerek elimizden geleni yapıyoruz.

Sizin muhtarlık ofisiniz dikkatimi çekti. Diğer muhtarların ofislerine göre çok küçük. Bu konuda bir rahatsızlığınız var mı?

Zamanında Sayın Cevat Durak bize Osman Bey parkında bir yer yapmıştı. Israrla da oraya gitmemizi istedi ama ben işim icabı oraya gitmedim. Mazeretimi de sayın başkana ilettim. Yapılan yer zaten benim bulunduğum yer kadardı. İçeriye 3-4 kişiden fazlasının girmesi mümkün değildi. Yazın sıcakta, kışın yağmurda soğukta bir kalabalık oldu mu insanlar içeriye giremeyip dışarıda kalacaktı. Orası meydanlık bir yer, vatandaş mağdur olabilirdi. Orasının küçük yapılmış olmasıyla ilgili bir serzenişim oldu, Büyükşehir’den plan projenin öyle geldiğini söylediler. Şu anda muhtarlığımızın bulunduğu pasaj kapalı olduğu için yağmurda, soğukta, sıcakta vatandaş mağdur olmuyor. En azından vatandaşın içeride bekleme şansı oluyor. Ben iş yerime de yakın olduğu için buradan pek uzaklaşmak istemedim. Makamlar baki insanlar geçicidir. Yarın öbür gün başka bir arkadaş muhtar olursa belediye her zaman için onlara bir yer yapar zaten.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Sayın başkanımız bizim için muhtarlar masası kurdu. Oradan fazlasıyla yararlanıyoruz. Bazı aksaklıklar olmuyor değil ama o birim sayesinde baya yol kat ettik. Benim esnaflardan bir ricam olacak. Burası esnafın çok yoğun bulunduğu bir mahalle, ben kendim de bu mahallede esnafım. Onların dertlerini biliyorum ama esnafımızın biraz vatandaşımızı düşünmesi gerekiyor. Dükkanlarının izin verdiğinden fazla sokakları işgal etmemelerini rica ediyorum. Burada tek bir dükkandan 10-15 kişi ekmek yiyor belki onlar da kendilerince haklı ama mahallemizde yaşlısı, engellisi bir çok insan yaşıyor. Sokakları işgal etme durumu abartılınca insanlarımız sokaklarda yürüyemez hale geliyor. Lütfen herkes bu konuda biraz daha dikkatli olsun.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZBAN'da el freni çekildi yolcular mahsur kaldı
Sonraki Haber EGİAD parlak fikirlere kucak açıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?