ANA SAYFA > GÜNDEM > Muhtar Birlik: ‘’Mahallenin çehresi değişiyor’’

Muhtar Birlik: ‘’Mahallenin çehresi değişiyor’’

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Muhtar Birlik: ‘’Mahallenin çehresi değişiyor’’

Karşıyaka Haber mahallelerin sorunlarını muhtarlarla konuşmaya devam ediyor.

Karşıyaka’nın en hızlı gelişen mahallelerinden birisi olan Fikri Altay mahallesi muhtarı Mustafa Birlik, mahallesinin yaşadığı değişimi gazetemize değerlendirdi.

-Biraz sizden bahsedelim. Muhtarlıktan önce ne iş yapıyordunuz? Kaç senedir muhtarsınız?

Muhtarlıktan önce 1972-80 yılları arasında Karşıyaka Spor Kulübü’nde profesyonel futbol oynadım. Daha sonra ticaret hayatına atıldım. 1990 yılında muhtar oldum. O günden beri de görevimi sürdürüyorum.

-Devletin temsilcisi olarak insanlarla birebir muhatap olan kişilersiniz. Tüm şikayetlerin de adresi siz oluyorsunuz. Mahalleli en çok neyden şikayetçi?

Mahallemizin şu an büyük şikayetleri yok. Daha önce doğalgaz olmamasından şikayetçilerdi. Şu anda doğalgaz mahallemize girdi. Fiber internet altyapısı döşendi. Mahalleli şu anki durumdan memnun.

­-Burası hızla kalkınan bir bölge aslında...

Evet, aynen öyle. Kentsel dönüşüme girdi. Her sokakta inşaat çalışmaları var. Mahallenin çehresi değişiyor. Tek katlı, iki katlı evler yıkılıyor, onun yerine 5 katlı binalar dikiliyor.

­-Mahalleli bu değişime ayak uydurabiliyor mu?

Uyduruyor. Mahallemizin büyük bir bölümü de bu dönüşümü tamamladı. Çok az bir bölüm kaldı sokak içlerinde. Onlar da zaman içerisinde değişecektir.

­-Belediyeyle ilişkileriniz nasıl?

Belediyeyle ilişkilerimiz çok iyi. Her türlü sorunlarımıza cevap veriyorlar. Belediye başkanımızla iyi bir diyalog içerisindeyiz. Onlarla ilgili bir şikayetimiz yok.

­­-İnsanlardan övgü aldığınız konular neler? Hangi hizmetlerden memnunlar?

Muhtar kendi başına hizmet yapamaz. Ancak üst kademelere, belediyeye, TEK’e, İZSU’ya müracaatta bulunur bir eksik varsa. O eksiklerin giderilmesi vatandaşları memnun ediyor. Bu konularda belediyemiz de bize her türlü destekte bulunuyor.

-Mahalledeki sosyal yardımlardan da bahsedelim. Kaç kişi bu yardımlardan yararlanıyor? Ne gibi yardımlar yapılıyor?

Bizde çok fazla sosyal yardım alan vatandaş yok. Kaymakamlığa gidip oraya müracaat ediyorlar. Onlar da belli bir süre araştırmasını yapıyor. Kendilerine ait malları, mülkleri olup olmadığına bakılıyor. Eğer yoksa onlara yardım ediliyor.

-Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ben son olarak tekrar yaptığı hizmetlerden dolayı Karşıyaka Belediyesi’ne ve başkanımıza teşekkür ediyorum.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yorgancılar: İşbirliği artarak devam etmeli
Sonraki Haber Devrim Acar da istifa etti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?