ANA SAYFA > İZMİR > Minik mimarlar iş başında

Minik mimarlar iş başında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Minik mimarlar iş başında

İzmir Serbest Mimarlar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda minik mimarlar ile geleceğin kentini inşa etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde IQ Alüminyum ve VitrA desteğiyle düzenlenen “Mimar Çocuk – Gelecek Bugünden Yaratılır“ etkinliğinde öğrenciler önce hayallerindeki ev, okul, hastane gibi mekânları kağıda döktü. Ardından jüri tarafından seçilen resimler, dernek üyeleri ve üniversite öğrencileri eşliğinde dijital ortamda projelendirildi. Çocuklar bir taraftan bilgilenirken bir taraftan da deneyimlerini kameralara anlattı. Etkinlik, keyifli anlara sahne oldu.

AMAÇ “ŞEHİRCİLİK BİLİNCİ” AŞILAMAK
İzmir Serbest Mimarlar Derneği Başkanı Hüseyin Egeli, miniklere şimdiden mimar – mimarlık ve şehircilik bilincini vermek istediklerini belirterek “Çocuklarımızın yaşadıkları şehri daha iyi şekilde görmelerini sağlamak istedik. Yaşadıkları binalar nasıl oluşuyor; görmeliler. Bu aşamaları bilmeliler ki beraber yaşadığımız ortamın da değerini bilsinler. Ancak bu şekilde şehrin korunmasını, yeniden yapılanmasını ve ileride daha iyi noktalara gelmesini sağlayabiliriz” dedi.

YENİ BİR DEVİR BAŞLAYACAK
Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliği gelecek yıllarda daha da geliştirerek devam edeceklerini belirten Egeli “20-30 sene sonra bizim devrimiz kapanacak, onların devri başlayacak. Umarım bu etkinlikle, küçük öğrencilerimize çarpık kentleşmeye müdahale edebilecekleri bir bilinç vermeyi, geleceğin mimarları veya kentin bilinçli fertleri olmalarını sağlayabilir, mimarlık kültürünü aşılayabiliriz. Unutulmamalıdır ki onlar geleceğimizin mimarları” dedi. Çizilen projeler 18 Nisan 2019'da İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde sergilenecek ve etkinliğe katılan öğrencilere sertifikaları verilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İduğ’un projeleri vatandaşa nefes aldıracak
Sonraki Haber Otizmli çocuklar için yarışacaklar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?