ANA SAYFA > EĞİTİM > Minik kalemler Ata’sını yazdı

Minik kalemler Ata’sını yazdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Minik kalemler Ata’sını yazdı

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ‘Atatürk'ün Çocukları Atatürk'ü Anlatıyor’ adlı kompozisyon yarışmasının kazananları belli oldu.

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği yarışmanın ödül töreni Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Yazar Bekir Yurdakul, Konak Belediyesi Kültür Müdürü Halim Yazıcı’nın yanı sıra Bülent Şenocak, Birsen Başaran, Sara Pardo, Nursel Çetin ve Özden Ölmez Ceylan'dan oluşan jüri üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Konak sınırları içindeki 16 ortaokuldan 124 öğrencinin yarıştığı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunurken, öğretmenleri ve velileri de törende yalnız bırakmadı. Açılış konuşmasını yapan Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, katılan tüm kompozisyonların birbirinden güzel olduğunu belirterek, "Aslında Hepimiz Atatürk'ün çocuklarıyız, bu geniş bir kavram. Çocuklarımız Ata'larını öyle güzel anlatmışlar ki yazıları seçerken çok zorlandık" dedi. İzmir Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel'in Atatürk Destanı isimli Belgesel gösteriminin ardından ödül törenine geçildi.

ATA’YA ÖZLEM DİLE GELDİ

Minik kalemlerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgi ve özlemlerini dile getirdikleri yarışmada Boğaziçi Ortaokulu öğrencisi Serkan Altun ‘Şafak Vakti Gel Dedi’ başlıklı kompozisyonuyla birinciliği elde etti. Yine Boğaziçi Ortaokulu’ndan Bengisu Coşkun, ‘Atatürk'e Mektup’ başlıklı kompozisyonuyla ikinciliği elde ederken, Misakı Milli Ortaokulu'ndan Bercis Bessy ise ‘Mavi Gözlü Dev’ adını verdiği kompozisyonuyla üçüncülük ödülünü aldı. Yarışmada dereceye girenlerin yanı sıra İnkılap Ortaokulu'ndan Nuran Şimşek’e Jüri Özel Ödülü, Gazi Ortaokulu'ndan Irmak Eryılmaz’a ise Top Yayınları Özel Ödülü ve İlke Yöntemer’e de Ersin Günay Özel Ödülü verildi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş fırçalama eğitimi
Sonraki Haber EGİAD’dan Bilgi Toplumu için adım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?