ANA SAYFA > SAĞLIK > Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş fırçalama eğitimi

Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş fırçalama eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş fırçalama eğitimi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi içerisinde çocuk hastalara Diş fırçalama eğitimi verildi.

Alsancak ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Dr.Özlem Açıkgöz ve Dr. Candan Gürbüz tarafından polikliniğe müracaat eden çocuklara ve onların ailelerine doğru diş fırçalama tekniğinin yanı sıra diş sağlığı ile ilgili eğitim verildi.   Model dişler üzerinde diş fırçası ile nasıl diş fırçalanacağı uygulamalı olarak gösterildi. Dişlerin günde en az iki kez fırçalanması ve diş macununun mercimek büyüklüğünde kullanılması gerektiği bilgisini veren eğiticiler ayrıca diş sağlığı için ana ve ara öğünlerde tüketilmesi gereken besin maddelerini anlatarak, sert kabuklu yiyeceklerin dişlere vereceği zararlar üzerinde durdu.

 Merkezlerinde verilen eğitimin belirli aralıklarla tekrarlandığını söyleyen Yönetici/Başhekim Dt.İbrahim Affan Bol ağız ve diş bakımının çocuk yaşta başladığını, bilinçsiz ve yetersiz olduğu durumda meydana gelebilecek diş ve diş eti rahatsızlıklarını sık yapılan eğitimlerle en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da "Engelsiz İletişim Masası" kuruldu
Sonraki Haber Minik kalemler Ata’sını yazdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?