ANA SAYFA > İZMİR > MHP'li Koç: Üniversitelerimiz terör örgütünün kamp merkezi olmasın

MHP'li Koç: Üniversitelerimiz terör örgütünün kamp merkezi olmasın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Koç: Üniversitelerimiz terör örgütünün kamp merkezi olmasın

Çözüm süreciyle birlikle PKK/KCK gençlik örgütlenmesi olan Yurtsever Devrimci Gençlik - Hareketi’nin (YDG-H) üniversilerte konuşlandığını dikkat çeken Koç “Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde teröristlerin üniversitelerde yapılanmaması için mutlaka tedbir alınmalıdır.” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde üniversitelerdeki terörist yapılanmalara dikkat çeken TBMM 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç “Üniversiteler ilim ve irfan yuvalarıdır, böyle de olmalıdır. Ancak görüyoruz ki özellikle devlet üniversiteleri teröristlerin kamp merkezi haline gelmiş durumdadır. Ne acıdır ki bütün uyarılara rağmen gerek rektörlerin gerekse de dekanların bu yapılanmaya göz yumduğu, hatta bir kısım öğretim görevlilerinin de bu tetörist yapılanmaya bizzat destek verdiği görülmüştür.” dedi.
 PKK/KCK’nın üniversitelerde dağ kadrosuna terörist yetiştirdiğine dikkat çeken Murat Koç “Üniversitelerde bir şekilde aklına girilerek kandırılan gençlere, gezi ve eğitim adı altında götürüldükleri yurt dışında terör örgütlerince gerilla eğitimi veriliyor. Bir anda kendini terörist olarak gören bu gençler daha sonra terör örgütünün dağ ve şehir yapılanmasıda aktif rol alıyor. Her geçen gün yapılanmasını güçlendiren terör örgütünün bu faaliyeti mutlaka kontrol altına alınmalıdır” şeklinde konuştu.

FIRAT’IN KATİLİ DE GERİLLA EĞİTİMİ ALMIŞ
Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun bile bile ölüme gönderildiğini belirten Murat Koç “Ege Üniversitesi rektörlüğü tüm uyarılarımıza rağmen üniversite içindeki terörist faaliyetlerin önüne geçememiş, terör örgütü PKK/KCK gençlik örgütlenmesi olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik - Hareketi) üyeleri tarafından Hakkari’de öldürülen teröristin adını taşıyan ‘Hozan Serhat Alanı’nın kampüs içinde kurulmasına ve terörist başının posterinin asılmasına göz yummuştur. Tek idiali vatanı ve milletine faydalı hizmet edebilmek için Fen - Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıfta eğitim gören, ancak ekmek bıçağıyla iki bacağı, kasık ve göğüs boşluğundan olmak üzere 5 yerinden bıçaklanarak şehit olan Fırat Çakıroğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının iddianamesinde katil Nurullah S.’nin daha önceden eğitim aldığını vurgulaması durumun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN GELECEĞİ YOK OLMASIN
Üniversilelerde faaliyetlerini artıran PKK’nın ülkenin geleceğini yok ettiğini dikkat çeken Murat Koç “Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte teröristler dağ yerine üniversitelerde egitilmeye başlanmıştır. PKK/KCK gençlik örgütlenmesi olan YDG-H özellikle devlet üniversitelerinde yuvalanmışlardır, bunlar buralardan mutlaka temizlenmelidir, üniversite senatoları ve YÖK  konuya gerekli hassasiyeti gösterek güvenlik güçleriyle işbirliğine girmelidir. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde teröristlerin üniversitelerde yapılanmaması için mutlaka tedbir alınmalıdır.” dedi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de 4 gün elektrikler kesilecek...
Sonraki Haber İzmir Kısa Film Festivali 17 Kasım'da başlıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?