ANA SAYFA > İZMİR > MHP'li Koç: İzmir’in 8 projesi 8 vekilin sorumluluğuna verilsin

MHP'li Koç: İzmir’in 8 projesi 8 vekilin sorumluluğuna verilsin

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Koç: İzmir’in 8 projesi 8 vekilin sorumluluğuna verilsin

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Murat Koç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından İzmir’e müjde olarak açıklanan 8 projenin gerçekleştirilebilmesi için her projenin bir AK Partili İzmir Milletvekiline tahsis edilmesini istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından İzmir’e müjde olarak açıklanan 8 projenin gerçekleştirilebilmesi için her projenin bir AK Partili İzmir Milletvekiline tahsis edilmesini isteyen Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Murat Koç “Ben projelerin takipçisi olacağım.  Ancak bu 8 proje, iktidar partisinin İzmir’deki 8 milletvekilinin sorumluluğuna verilirse hem projeler havada kalmamış olur, hem de İzmirliler projelerin durumunu bu milletvekilllerinden öğrenme imkanına kavuşur, bu sayede de İzmir kısa sürede 8 yatırıma birden kavuşmuş olur” dedi.

HER PROJE BİR MİLLETVEKİLİNE TAHSİS EDİLSİN

AK Parti’nin 7 Haziran seçimlerinde İzmir’den çıkardığı 8 milletvekiline eşit olarak Bakan Eroğlu tarafından İzmir’e bayram hediyesi niteliğinde verdiği projelerin mutlaka kentin gelişmesine katkı koyacağını ifade eden Murat Koç “İzmir vergi ödeme katkısı bakımından ülkenin önde gelen şehridir. İzmirliler vergilerini ödeyerek görevlerini yapmıştır. Şimdi görev merkezi yönetimdedir, İzmir’in milletvekillerindedir. Hükümet İzmir’in kalkınmasını destekleyecek yatırımlar yapmalıdır. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na çağrıda bulunuyorum. Gelin bir milat yapalım. Ramazan Bayramında açıklanan bu 8 pojenin ‘bayram şekeri’ niteliğinde kalmaması için AK Parti’nin İzmir’deki 8 milletvekilinden her birine bu projelerin bir tanesinin sorumluluğu verilsin. Örneğin Yakaköy Tabiat Parkı projesinin sorumluluğunu alan milletvekili bu projenin her aşamasını takip etsin ve İzmirlilerle paylaşşın, İzmirliler de bu proje ile her türlü bilgiyi bu milletvekilinden öğrenebilsin. Bu sayede açıklanan projeler tabiri yerindeyse ‘balon’ olmaktan çıkar, bir önce vatandaşların hizmetine sunulur. Projesi biten milletvekili de ödülünü zaten halktan alır. Öte yandan gerçekten de ‘balon’ bir poje ise bir daha İzmirlilere içi boş projelerin taahhütü verilmez.” şeklinde konuştu.

PROJELERİN İHALE TARİHLERİ BELİRLENSİN

Kendisinin bir iş adamı olduğunu hatırlatan Murat Koç “Kardeşim ben ticarette hayali rakamlarla uğraşmam, ne kazanacağımı bakarım, siyasette de İzmir ne kazanacak İzmirli ne kazanacak ona bakarım. Milletvekili adaylığımı açıkladığımda İzmir ve İzmirliler için çalışacağımın sözünü vermiştim. Bu sözümün her zaman arkasındayım ve İzmir’e yapılacak her hizmette benim de katkımın olacağından şüpheniz olmasın. Sayın Eroğlu tarafından açıklanan 8 projeden Aliağa Kalabak Barajı ve Sulaması ile Seferihisar Gödence Göleti ve Sulaması projelerinin ihale tarihleri verilmiş, diğer 6 proje nin yani Balçova Terapi Ormanı, Örnekköy Çocuk Ormanı, Yakaköy Tabiat Parkı, Kınık Otomatik Meteoroloji İstasyonu, Bayındır Meslek Lisesi ve Selçuk Devlet Hastanesi projelerinin ihale tarihleri verilmemiş. Bu 6 projenin de iki ay içerisinde ihale tarihleri belirlenmelidir. Aksi halde bu projeler bayram şekeri niteliğinde kalır. Ayrıca bu 8 projenin tamamı da 2017 yılı sonuna kadar İzmirlilerin hizmetine sunulmalıdır, projeler kapasiteleri itibariyle iki yıl içinde tamamlanmayacak projeler değildir” dedi.

İZMİR HİZMETE HASRET

Geçmiş dönemlerde verilen 25 projenin, 35 projenin takibinin yapılmadığının altını çizen MHP İzmir Milletvekili Murat Koç “Halk beni kendisine hizmet etsin diye milletvekili seçti, bana güvendiğini gösterdi. Ben de 7 Haziran itibariyle İzmir için, İzmirliler için verilen her sözün, her taahhütün, per projenin takipçisi olacağım. Sayın Eroğlu’ya İzmir için hazırladığı bu projeler için teşekkür ediyorum. Ama asıl teşekkürü projeler tamamlandığında İzmirlilerle birlikte yapacağız, çünkü vergisini zamanında ödeyerek görevini ve yükümlülüğünü yerine getiren İzmir ve İzmirliler hizmete hasret” şeklinde konuştu.

YARIM KALAN PROJELER DE TAMAMLANSIN

İzmir’de başlatılan bir çok projenin yarım kaldığını da hatırlatan Murat Koç “Bunlardan birisi Bornova’nın göbeğindeki Bornova Kültür Merkezi projesidir. Yaklaşık 20 yıl önce ihale edilerek yapımına başlanan ancak bir türlü tamamlanamayan kültür merkezinin yapımının devam etmesi için hiç bir engel yoktur. Araştırmalarımın sonucunda İçişleri Bakanlığı’nda mahkemesi bitmiş, onay ve söşleşme aşamasına gelip müteahhite verildiğini tespit ettiğim Bornova Kültür Merkezi 2016 yılının sonuna kadar tamamlanarak Bornovalıların hizmetine sunulmalıdır.” dedi.

Kendisine ait projelerden bilgisi bulunduğu Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na bir çağrıda bulunan Murat Koç “Gelin İzmir’in tüm milletvekilleri ile İzmir için birlikte çalışalım. İzmir için geliştiriler projeleri bir an önce devreye sokalım, tüm milletvekilleri de bu projelerin takipçisi olun. Çünkü İzmirliler milletvekillerini kendilerine ve kente hizmet etsinler diye bizleri milletvekili seçti, İzmir ve İzmirliler bu hizmeti hak ediyor.” şeklinde konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilal Doğan: Kocaoğlu ulaşımı yüzüne gözüne bulaştırdı
Sonraki Haber İŞKUR, üniversite öğrencilerinin zorunlu stajlarını finanse ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?