ANA SAYFA > İZMİR > MHP İzmir'den Kadın Hakları Günü mesajı

MHP İzmir'den Kadın Hakları Günü mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP İzmir'den Kadın Hakları Günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Banu Önkol, Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ve Kadın Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Önkol, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Biz türk kadınının acısını da umudunu da bilen bir hareketiz. Türk kadının gücüne güç umuduna umut katmak için varız. Türk kadını tarih boyunca önemli görevler üstlenmiştir. Gerek yüce dinimizin gerekse de zengin kültür ve mirasımızın kadına saygı ve nezaket konusunda nasıl bir maziden süzülerek geldiği ispatlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Mart 1923 tarihinde yaptığı bir konuşmasında, 'Dünya da hiçbir milletin kadını ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gördüm diyemez” sözleri Türk kadınının önemi belirtmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden, sağlığa, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, ekonomiden siyasete kadar hayatın her alanında sorumluluk ve görevleriyle yer almışlardır. Ailelerin ve toplumuzun temeli olan kadınlarımızın çağdaş ve demokratik bir toplum içinde varlığı güçlendirilmelidir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme kadına verdiği değer ve konumla olmalıdır. Kadınlarımızın siyasal yaşama katılmalarında köklü dönüşüm olarak görülen Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 81. Yıl dönümünü kutluyor, Fedakar, vefakar bütün kadınlarımızı saygı ile selamlıyorum”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Portekiz ile ticari ilişkiler gelişiyor
Sonraki Haber CHP’li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?