ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır

CHP’li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Bornova Amatör Futbol Kulüpleri Birliği tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde hemşerileriyle bir araya geldi. Toplantıda 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının yıl dönümüne ve konunun önemine değinen Sındır, “Kadınlar bu hakkı cephede, omuz omuza savaşarak, bağımsızlık mücadelesinde kazanmıştır” dedi.

Düzenlenen dayanışma yemeğine Bornova Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Efkan Muhtar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Meclis Üyeleri, muhtarlar, Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“EŞİTLİĞİN VE DEMOKRASİNİN GÜNÜDÜR”

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 81. yılında günün anlam ve önemine değinen Sındır, “bugün toplumumuzu şekillendiren en önemli yapı taşı kadınlarımızdır.  5 Aralık 1934 yılında Türk kadınına verilen seçme seçilme hakkı, toplumumuzun özgürleşmesi ve çağdaş bir ülke olma yolunda atılan en önemli adım olmuştur. Bu anlamda 5 Aralık eşitliğin, demokrasinin günüdür. Türkiye’de kadınlarımızın seçme seçilme hakkına ilişkin yapılan düzenlemeler birçok Avrupa ülkesinden önce gerçekleşmiştir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kıymetli arkadaşlarına minnettarız” dedi.

“SORUMLULUK KADINLARDA OLDUĞU KADAR BİZ ERKEKLERDEDİR”

Kadına seçme ve seçilme hakkının, Atatürk devrimlerinin en önemli adımlarından olduğunu belirten Sındır; “Kadınlarımız Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatunlarıyla, Nezahat Onbaşılarıyla, Şerife Bacılarıyla ve niceleriyle dünyada örneği olmayan bir mücadele vermiştir. Cephede erkekler ile omuz omuza mücadele eden kadınlara verilen bu hak Cumhuriyetin sağlam temeller üzerine inşasını sağlamıştır. Kadınlar bu hakkı cephede kendileri kazanmıştır. Kurtuluş Savaşı sonrası kazanılan bağımsızlık ile Cumhuriyet Türkiye’si de bu hakkın gereğini yerine getirmiş, kadınlara seçme ve seçilme hakkını teslim etmiştir. Ancak aradan geçen on yıllara rağmen kadınların siyasete katılımı, temsildeki konumları istenilen düzeyde değildir. 78 Milyon nüfusu ve bu nüfusun yarısın kadınların oluşturduğu göz önüne alınırsa ülkemizde daha çok kadın başkan, milletvekili, muhtar olmalı. Bunun sağlanması konusunda da sorumluluk kadınlarda olduğu kadar biz erkeklerdedir. Yaşamın her alanını paylaştığımız gibi siyaset ve temsilde, kadınlarımıza daha fazla yer almaları için destek olmalıyız” dedi.

“AMATÖR SPORU DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Konuşmasının sonunda sporun başta gençler olmak üzere herkes için önemli olduğunu söyleyen Sındır, “Bornova Amatör Spor Kulüpleri Derneğimizin kuruluşundan bugüne tüm başkanlarını ve yönetim kurullarını yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. Amatör sporlar her yaştan insanımız özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli. Spor, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan arındıran, amaçsız yapılan işlerden uzaklaştıran, bedenen ve ruhen daha sağlıklı bir yapıya kavuşturan ve insanlarımızın erdemli bireyler olmasını sağlayan bir alandır, disiplindir. Tabi ki sporun insanın bedenine gelişimine yardımcı olmasının yanı sıra ruhen ve ahlaken gelişimine de çok önemli katkıları vardır. Bu anlamda amatör spor kulübelerine katkı koyan tüm sporseverlere teşekkür ederim. Amatör sporun Türkiye’de en yaygın ve en yoğun şekilde yapıldığı kentlerin başında Bornova’mız gelir. Sporu İzmir’imizde ve Bornova’mızda daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'den Kadın Hakları Günü mesajı
Sonraki Haber Karşıyaka AG, Maltepe’de sevindi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?