ANA SAYFA > İZMİR > Mevlana Şeb-i Arus'la anıldı

Mevlana Şeb-i Arus'la anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mevlana Şeb-i Arus'la anıldı

Mevlana ölümünün 742. yılında Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği Şeb-i Arus etkinliğinde anıldı. Bu özel gecede tasavvuf müziği sanatçısı Muharrem Aygün ve semazenler sahne aldı.

“Ölüm günüm, düğün günümdür” tabirini kullandığı için anma törenleri, düğün günü ya da vuslat günü anlamına gelen “Şeb-i Arûs“ olarak adlandırılan Mevlana Celaleddin-i Rumi, ölümünün 742. yılında Gaziemir’de anıldı. Gaziemir Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Mevlana’nın felsefesi ele alındı, sema gösterisi ve ilahilerle Mevlana anıldı. Belediyenin düzenlediği Şeb-i Arus töreninde tasavvuf müziği sanatçısı Muharrem Aygün seslendirdiği ilahilerle, ezgilerle seyirciyi mest etti. Gecede sahne alan semazenler ise ilahiler eşliğinde sergiledikleri performanslarıyla seyirciye muhteşem bir atmosfer yaşattı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber CHP Delege listelerine Karşıyaka imzası
Sonraki Haber Ali Talak'tan KSK Başkanı Erten'e sert eleştiri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?