ANA SAYFA > EĞİTİM > "Mesleğinizi çevresel baskılardan soyutlanarak seçin"

"Mesleğinizi çevresel baskılardan soyutlanarak seçin"

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi, yeni eğitim alanlarındaki modern imkanlarını bu yıl alacağı 126 öğrencisine daha sunmaya hazırlanıyor.

5.akademik yıl hazırlıklarına yoğun bir şekilde devam eden İKÇÜ Tıp Fakültesi, ‘Tıp Fakültesi Tanıtım Günleri’ ile  kapılarını aday öğrencilere ve ailelerine açtı.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mehmet Ali Malas, yeni bir fakülte olmalarına rağmen her yıl giderek artan başarı sıralamasıyla, yüksek dilimden öğrenci aldıklarını ifade etti.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tepecik EAH gücü”

Öğrenciler için her türlü altyapıya sahip, klinik ve laboratuvarlarıyla, eğitim hastaneleriyle, her yıl dört dörtlük bir eğitim müfredatıyla öğrencilerin karşısına çıktıklarını ifade eden Dekan Prof. Dr Malas, "Öğrencilerimizin hastane eğitimine 1100 yataklı İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine ek olarak “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi de dahil edilmiştir. Öğrencilerimizin eğitimlerinde başrol oynayacak; Türkiye’nin en saygın, en başarılı hastanelerinin bilgi birikimi, alanında üst seviyelerdeki hekim ve sağlık çalışanlarını barındıran hastanelerimiz bizim için büyük bir güç” dedi.

"Tıp eğitiminde kadavra görmeyen öğrenciler var”

Ülkemizdeki tıp fakültelerinin en büyük sıkıntısının kadavra eksikliği olduğunu fakat İKÇÜ Tıp Fakültesi olarak böyle bir sorunlarının olmadığının altını çizen Prof. Dr. Malas, “ Temel tıp eğitiminde en çok sıkıntı yaşanan 'kadavra' konusunda hiçbir eksiğimiz yok. Kadavrası olmayan Tıp fakülteleri, kadavra görmeden yetişen tıp doktorları var. Kuruluşumuzdan bu yana, kadavrası olan, her öğrencisinin bir mikroskobunun olduğu, her türlü maketine, laboratuvar imkânlarına sahip, bir fakülte olarak başarı yüzdemizi her yıl bir üst seviyeye taşımaktayız.” şeklinde konuştu.

"Hekimliği kendi isteğinizle tercih edin"

Tıp mesleğini seçecek öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Malas, “Öncelikle adayın kendisini çevresel baskılardan soyutlayarak tercih etmiş olması çok önemlidir. Çünkü tüm hayatınızı etkileyecek olan hekimlik, tıp fakültesi kazanıldığı anda başlar. Kazandığınız takdirde ise bir ömür devam edecek bir eğitime başlamış olursunuz. Doktorluk mesleğinin taşıdığı yükü ve sorumlukları bu fakülteyi kazandığınız andan itibaren bilmek zorundasınız.  Size emanet edilen insan sağlığını korumayı kutsal bir görev bilmelisiniz. Bu anlamda basit bir meslek seçimi olarak bakmamalısınız. Önce mutlu olacağınızı düşünerek ve isteyerek tıp seçimi yapılmalı” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı minikler ''kardeşlerine'' sahip çıkıyor
Sonraki Haber Milletvekili aday adayı şimdi şarkılarına klip çekiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?