ANA SAYFA > İZMİR > Meryem Ana'ya teleferik geliyor

Meryem Ana'ya teleferik geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Meryem Ana'ya teleferik geliyor

Efes'in UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi'ne dahil olmasıyla turizmde atağa kalkan Selçuk'u uçuracak proje ihaleye çıkıyor. Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi'nin en önemli unsuru olan Teleferik Tesisi için geri sayım başladı. 18.04.2016 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecek ihaleyle birlikte Selçuk'un 30 yıllık rüyası gerçeğe dönüşmüş olacak.

Meryem Ana Teleferik Projesi ile birlikte Selçuk'un kaderinin değişeceğini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, ihalenin sonuçlanmasının ardından yer tesliminin yapılıp hemen inşaat çalışmalarının başlayacağının ve teleferik hattının kısa zamanda işletmeye açılacağının müjdesini verdi.

TURİST SAYISI ARTACAK

Meryem Ana Tabiat Parkı Projesi adı verilen, teleferik, butik oteller ve hediyelik eşya dükkanlarını da içine alan proje tamamlandığında bölge turizmi şaha kalkacak. Projeyle Selçuk yepyeni bir destinasyon alanına kavuşmuş olacak. İzmir'in Selçuk ilçesi Bülbül Dağı Mevkii'nde yer alan Meryem Ana Tabiat Parkı, 355 Hektar büyüklüğünde bir alanı kapsıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Meryem Ana Tabiat Parkı Gelişme Planı 30.12.2015 tarihinde onaylanarak, yürürlüğe konulmuştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun ve İzmir Milletvekili olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın büyük önem verdiği proje tamamlandığında, bölgede bulunan Meryem Ana Evi'nin yıllık ortalama 700 bin civarında olan ziyaretçi sayısının ciddi oranda artması bekleniyor.

3 KİLOMETRELİK HATLA 10 DAKİKADA ULAŞIM

Meryem Ana Tabiat Parkı Gelişme Planı Hükümleri çerçevesinde, yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olacak Teleferik Tesisi'nin, yerli ve yabancı ziyaretçilerin bölgeye olan ulaşım imkanlarını artıracağını belirten AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Meryem Ana Teleferik Projesi Selçuk'un uzun yıllardır gerçekleşmesini büyük bir özlemle beklediği, 30 yıllık bir rüyasıdır. Projeyle birlikte Selçuk'un rüyası gerçeğe dönüşüyor. Proje tamamlandığında, Selçuk'tan teleferikle Meryem Ana'ya 10 dakikada ulaşılabilecek. Sadece teleferikle de bitmiyor. Meryem Ana Tabiat Parkı Gelişme Planı çerçevesinde, 2016 yılı yatırım programı kapsamında, bölgede yürüyüş yolu düzenlemesi, giriş takı ve seyir terasları yapılacak. Projenin ülke turizmine, İzmir'e ve Selçuk'a büyük faydalar getireceği hususunda herkes hemfikir. Bu büyük ve kapsamlı proje UNESCO kenti Selçuk'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.    

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Kent & Koop Gıda Market'' ve ''Mavişehir Kafe'' açılıyor
Sonraki Haber Karşıyaka bilet satışlarında çok geride...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?