ANA SAYFA > GÜNDEM > Mehmet Horasan:''Hedefimiz Karşıyaka'da herkesi sporla buluşturmak”

Mehmet Horasan:''Hedefimiz Karşıyaka'da herkesi sporla buluşturmak”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mehmet Horasan:''Hedefimiz Karşıyaka'da herkesi sporla buluşturmak”

Uzun yıllar İzmir Büyükşehir Belediyespor’da görev yaptıktan sonra Karşıyaka Belediyespor’da Genel Koordinatörlük görevini üstelenen Mehmet Horasan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Karşıyaka Belediyespor’un amacı ve hedefleri hakkında konuşan Horasan, Karşıyaka Beledyespor’un misyon ve vizyonu ile ilgili bilgiler verdi.

-Karşıyaka Belediyesi’nin Aktif Kent Ünvanı aldığı bir dönemde Karşıyaka Belediyespor’un genel koordinatörlüğüne getirildiniz. Belediyespor’un amacının da sporla buluşamayan kitleleri sporla buluşturmak olduğunu biliyoruz. Bu yöndeki yatırımlarınız devam edecek mi?

M.H: Karşıyaka Belediyespor kulübüne başladığımız dönemde Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da spora destek için önümüzü açması sayesinde 12 tane yeni branş açtık. Yeni açtığımız şubelerden kadın basketbol şubesi bu yıl Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’ne girdi. Erkek hentbol takımımız bu sene Bölgesel Lig’den 2.Lig’e çıktı, hedefimiz 1.Lig’e çıkmak. Amacımız Karşıyaka’da her türlü spor organizasyonu desteklemek ve amatör spor kulüplerine destek vermek. Her branşta, Karşıyaka Belediyesi’nin varlığını Karşıyaka’da hissettirmek istiyoruz.

-Yakın zamanda açılan 12 şubeden siz de bahsettiniz. Bu şubeler istediğiniz seviyeye gelebildi mi? Büyüme devam edecek mi?

M.H: Devam edecek. Daha henüz başlangıçtayız. Bu kulübü aktif hale getireli 8-9 ay ancak oldu. Lisanslı sporcu sayımızı arttırarak büyümeyi hedefliyoruz.

-Karşıyaka Belediyespor’un kurslarına katılan gençlerin cüzi bir ücret karşılığında sporla buluştuğunu söyleyebilir miyiz?

M.H: Tabii ki de. İzmir’in genelinde bulunan özel spor okullarındaki ücretlerin çok yüksek olduğu bir dönemde biz gelir seviyesi daha düşük ama spor yapmak isteyen vatandaşlarımızı desteklemek amacıyla onları sporla buluşturmaya çalışıyoruz.

-Basketbolaa olan yatırımlarınız ne seviyede? Profesyonel lig hedefiniz var mı?

M.H: Profesyonel lig hedefimiz yok. Biz Karşıyaka’da yapılmayan bir şeyi yapmak istiyoruz. Karşıyaka Spor Kulübü’nün bir erkek basketbol takımı zaten var ama Karşıyaka’da bir kadın basketbol takımı eksikliği vardı. Biz de bunu tamamlamak için, Karşıyaka’da bulunan genç bayan sporcu arkadaşlarımızı kendi bünyemizde topladık. Yıldız, genç ve büyük bayanlarda turnuvalara katılacağız.

-Buradan yola çıkarak Karşıyaka Spor Kulübü’yle koordineli bir çalışma içerisinde olduğunuzu da söyleyebilir miyiz?

M.H: Tabii ki de. Sonuç olarak erkek basketbolunda onların da alt yapısı oluyoruz aslında. Onlar bizden sporcu beğeniyorlar. Futbolda da beğeniyorlar. İstedikleri zaman onlara destek oluyoruz, onlar bize destek oluyor. İki ekip arasında gerçekleşen alt yapı transferleriyle bu birliktelik sürüyor.

-Yeni açılan şubeler arasında engellilere de yönelik bir şubeniz var...

M.H: Engelli bocca takımımız var. Hatta geçen hafta Gaziemir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 9 Eylül Kurtuluş Kupası’nda 3.’lük kazandılar. Engelli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için her türlü desteğimiz sürüyor.

-Onlardan beklediğiniz ilgiyi görebiliyor musunuz?

M.H: Kısıtlı bir ilgi var. Engelliler biraz hayata küsmüş durumda ama onları kendi içimize çekmek için hocamız ev ev dolaşıyor ve onları ikna etmeye çalışıyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

-Karşıyaka Belediyespor’un kaç sporcusu ve kursiyeri var?

M.H: Yazın gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor okullarında 3 dönemde 3 binden fazla sporcuya kurs verdik. Kış Spor Okullarımız da geçen hafta başladı ve şu anda ilk aşamada 500-600 sporcunun kaydı yapıldı. Gerçekten çok kıymetli isimlerden oluşan bir ekibimiz var. Basketbol Şube Sorumlumuz Mert İldeş olsun, aynı zamanda U 20 Erkek Milli Takım Antrenörü de olan Hentbol Başantrenörümüz Metin Parlak olsun, ekip olarak kulübü daha iyi yerlere getirmek için çabalıyoruz. Hedefimiz çocuklarımızı destekleyerek alt yapımızı oluşturmak. Kurslardan, alt yapımıza sporcu yetiştirmek istiyoruz.

­­-Profesyonel hedeflerden çok amatör sporları özendirmeye yoğunlaştığınızı söyleyebilir miyiz?

M.H: Aynen öyle. Aktif Şehir ünvanını aldığımızda başkanımız 7den 77’ye, her yaştan insanı spora teşvik etmeye yönelik adımlar atacağımızı belirtti. Bizim amacımız bu. Geçen hafta Hareketlilik Haftası kapsamında bisiklet turumuz yapıldı. Orada 250ye yakın bisikletçi Anıt’tan bir başlangıç yapıp Mavişehir’in bitimine kadar pedal çevirdi. Bu tarz etkinliklere destek vermeye, halka yönelik spor aktiviteleri yapmaya devam edeceğiz.

-Bisiklet şubeniz de açılacak galiba...

M.H: Aslında şu an bisiklet şubemiz var ama aktif değil. Antrenör-sporcu dayanışmasını sağlayıp orayı da aktif hale getirmeyi hedefliyoruz.

-Müjdesini verebileceğiniz yeni açılacak şubeler var mı?

M.H: Yüzmeyi açmak istiyoruz. Zühtü Işıl Spor Kompleksimizdeki açık havuzumuzda bu yaz yetişen 12-13 sporcu arkadaşımız, yarışmalara girebilecek seviyeye geldi. Bu arkadaşlarımızı kendi bünyemize alıp şubemizi açacağız nasipse.

Röportaj: Salahattin Oytun İDEL / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sertel: Siyasilerin çocukları bedelliden yararlanmasın
Sonraki Haber Tanrıkulu gurbetçilerle buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?