ANA SAYFA > GÜNDEM > MAVİŞEHİR'DE 15 AİLE ÇADIRDA YAŞAM SÜRDÜRÜYOR

MAVİŞEHİR'DE 15 AİLE ÇADIRDA YAŞAM SÜRDÜRÜYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MAVİŞEHİR'DE 15 AİLE ÇADIRDA YAŞAM SÜRDÜRÜYOR

Karşıyaka'nın en gözde yerleşim yerlerinden biri olan ve lüks sitelerin işa edildiği Mavişehir'de lüks gökdelenlerin dibindeki çadırlarda 15 aile yaşam mücadelesi veriyor. Aileler, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istiyor.

Karşıyaka Mavişehir İZBAN istasyonu yanına kurdukları çadırlarda hayat mücadalesi veren aileler, "Bizim burada 1 yıl öncesine kadar evlerimiz vardı. Geçen dönem Karşıyaka Belediyesi gelip evlerimizi yıktı ve bizi sokağa attı. Biz bu evlerde doğup büyüdük, yaklaşık 1 yılı aşkın süredir çoluk çocuk çadırlarda yaşıyoruz. Ne su var, ne tuvalet. Biz de insanca yaşamak istiyoruz" diye dert yandı.
Çadırda imam nikahlı eşi Güler Ergün ve kızları Neslihan, Dilara ve %97 engelli 12 yaşındaki oğlu Ertaç ile birlikte yaşayan Metin Ögül, "Biz geçimimizi zorlukla sağlarken ev kirası verecek gücümüz yok. Ayrıca biz zaten yıkılan 50 yıldır oturduğumuz evlerimizin vergisini, çöp vergisini, elektrik ve su parasını veriyorduk. Evlerimizin oturma ruhsatı bile vardı" dedi.
2 çocuk annesi Dilek Taşsu da "Burada elektrik yok, su yok, yıkanacak, tuvalete gidecek bir yer yok. Rezillik içinde yaşıyoruz. Bizi bu hale getirenler sesimizi duysun diye konuştu.
Beyaz Ergün ise, "1984 yılında buraya ev yaptık. Belediye emlak ve çöp vergilerini bizden alıyordu. Elimizde oturma raporumuz da vardı. Ama bize yer göstermeden ve hiçbir yardımda bulunmadan evlerimizi başımıza yıktılar. Neyimiz var neyimiz yok gitti" dediler.
1 yıl içinde 3 kez çadırları yıkılmasına rağmen yine aynı yere çadır kurdukları belirtilen vatandaşların hak sahibi olmadıkları için de ortada kaldıkları kaydedildi. Bu çadırların bulunduğu alanın ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu ileride buranın bir kısmında pazaryeri yapılmasının planlandığı da dile getirildi.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KAMYON EVİN SALONUNA GİRDİ
Sonraki Haber GEREKSİZ SU KULLANIMINDAN KAÇININ...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?