ANA SAYFA > SAĞLIK > GEREKSİZ SU KULLANIMINDAN KAÇININ...

GEREKSİZ SU KULLANIMINDAN KAÇININ...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
GEREKSİZ SU KULLANIMINDAN KAÇININ...

Türkiye'de geçtiğimiz kış aylarında yaşanan kuraklık, su havzalarını ve barajlardaki su miktarını olumsuz yönde etkilemeye devam ettiği açıklandı. İzmir ve Manisa'da yaşanan kuraklık sonucunda barajlardaki doluluk oranı geçtiğimiz yıla göre büyük bir düşüş gösterdi.

Yaşanan bütün bu olumsuzluklara rağmen İzmir ve Manisa'daki barajlardaki suyun kritik seviyeye gelmediğini ifade eden Hayati Çelenk "Doluluk oranlarımız geçen seneye göre düşük olmasına rağmen henüz kritik seviyede değil. Bu sevindirici bir durum. Yine de biz vatandaşlardan suyu iktisatlı ve planlı kullanmasını istiyoruz. Suyumuz bizim en önemli kaynaklarımızdan birisi" dedi.
Çelenk, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı her türlü önlemi aldıklarını ifade etti.
İzmir ve Manisa'da basınçlı borulu şebeke sistemi kullandıklarını ifade eden Çelen, bu sistem sayesinde su israfını en aza indirgediklerini belirtti. Vatandaşların su yeter diyerek gereksiz su tüketimininden kaçınması gerektiğine değinen Çelenk "Sulamalarda su israfından kaçınılmalı. Tarım alanlarında damla sulama ve yağmurlama suyun en ekonomik kullanıldığı bir sistemdir. Çiftçilerimizin de yağmurlama ve damlama sistemlerini satın alarak tarlalarında kullanmasını istiyoruz" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MAVİŞEHİR'DE 15 AİLE ÇADIRDA YAŞAM SÜRDÜRÜYOR
Sonraki Haber SICAK HAVALARDA DİŞLERDE KIRILMAYA DİKKAT

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?