ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Matilda Müzikali için çocuk ve gençler aranıyor

Matilda Müzikali için çocuk ve gençler aranıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Matilda Müzikali için çocuk ve gençler aranıyor

Geçtiğimiz yıl Harry Potter Çocuk Operası’nın Dünya Prömiyeri’ni İzmir’de gerçekleştirerek adından çokça söz ettiren Mozart Akademi, bu yıl yine çocuk ve gençlere yönelik dünyada çok izlenen Matilda Müzikali’ni sahnelemeye hazırlanıyor. Müzikalde rol alacak 8-15 yaş arasındaki genç yetenekler, 10 Ekim’de yapılacak seçmelerle belirlenecek.

İzmirli opera sanatçısı İlhan Cinpir’in yönettiği Mozart Akademi tarafından bu yıl eğitim dönemi boyunca hazırlanacak olan Matilda Müzikali, kitapları çok seven bir kız çocuğunun, okuduğu hikayelerin içindeki bir kahramana dönüşerek başından geçen serüveni anlatıyor. Yaklaşık 100 çocuk ve gencin görev alacağı müzikalin müzikleri Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Orkestra şefi olan Ali Hoca,  Librettosu ise DEÜ Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi olan Yard.Doç.Dr.Özlem Belkıs tarafından kaleme alınıyor. Müzikal için 8-15 arasındaki çocuk ve gençler arasında seçmeler yapılarak rollerin belirleneceği müzikalin Türkiye’de büyük ses getirmesi bekleniyor.

Son Başvuru Tarihi 9 Ekim

Seçmeler için son başvuru tarihi 9 Ekim olan Matilda Müzikali’ni hayata geçirecek Mozart Akademi Başkanı Opera sanatçısı İlhan Cinpir, Akademi olarak Harry Potter Çocuk Operası başta olmak üzere, Uluslararası Piyano Yarışması ve Festivali ile İzmir Polifonik Korolar Festivali gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bu tip etkinliklerle yeni yetenekleri keşfetme şansı bulduklarını ifade eden Cinpir, “Bu organizasyonların sanata ilgisi ve yeteneği olan çocuklara büyük katkısı var. İzmir’de güzel bir başlangıç yaptık. Müzikal, festival ve yarışmalarımızın yanı sıra opera, koro, bale eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çocuklarını bize emanet eden ailelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu bayram küçükbaş yok satıyor
Sonraki Haber Birgi'nin tanıtımına İZKA'dan ikinci destek yolda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?