ANA SAYFA > İZMİR > Birgi'nin tanıtımına İZKA'dan ikinci destek yolda

Birgi'nin tanıtımına İZKA'dan ikinci destek yolda

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Birgi'nin tanıtımına İZKA'dan ikinci destek yolda

“Yörük Obasından Ödemiş Ovası'na - Uluslararası Birgi Sempozyumu” yoğun katılımla gerçekleşti.

2 gün süren uluslararası sempozyuma, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen katılırken, Birgi ile, yakın zamanda ovada gelişme gösteren Ödemiş ve çevresinin durumu da değerlendirildi. Birgi'nin tarihinin yanı sıra; güncel konuları ve sorunlarının da masaya yatırıldığı sempozyumda, Birgi'nin ulusal ve uluslararası alandaki tanıtımının bölgeyi kalkındıracağı konusu ağırlık kazandı.

Sempozyumda konuşan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, Birgi'yi merkeze alan yalnızca bir proje olduğunu, fakat Birgi için turizm ve tanıtım koruma konularında yapılacak pekçok konu olduğunu söyledi. İZKA'nın bu tarz projeleri desteklediğini ifade eden ve 2009 yılında gerçekleşen “Birgi Kültür Yolu” projesine katkı sağladıklarını hatırlatan Murat Yılmazçoban, Birgi'nin bu alanlarda korunmasını ve geliştirilmesini hedefleyen örgütlenme olması gerektiğine dikkat çekti.

“2014 – 2023 İzmir Bölge Planı” doğrultusunda, İzmir'in kültür ve turizm ürünlerinin çeşitlendirilerek tanıtmayı hedeflediklerini dile getiren Murat Yılmazçoban, “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne eklenen Bergama ve Selçuk – Efes antik kentinden sonra Birgi’nin de adaylık başvuru süreçlerine bir an evvel başlanmalı ve listeye girmesi için gerekli lobi faaliyetleri gerçekleştirilmelidir” dedi.

Birgi’nin gerek yurtiçi gerek yurtdışında tanıtımının yapılabilmesi için örgütlenmenin de önemini anlatan Murat Yılmazçoban, “Bölgedeki sosyal donatıların çoğaltılması ve mevcutların bakımlarının düzenli olarak yapılması gelen konukların iyi ağırlanması için hayati öneme sahip konulardan biri. Bununla birlikte bölgeye gelen turist sayısını artırmak için yılın belli dönemlerinde geleneksel hale getirilen festivaller gerçekleştirilmelidir” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Matilda Müzikali için çocuk ve gençler aranıyor
Sonraki Haber KSK Yönetim Kurulu'nda bir istifa daha!.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?