ANA SAYFA > EĞİTİM > Matematik öğretirken işlemin şekli değil nedeni tartışılmalı

Matematik öğretirken işlemin şekli değil nedeni tartışılmalı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Matematik öğretirken işlemin şekli değil nedeni tartışılmalı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen seminerde matematik öğretiminde yeni yaklaşımlar ve sınıf yönetimi tartışıldı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Üniversitesi işbirliğinde il genelinde yaklaşık 300 lise matematik öğretmeni için “Matematik Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar ve Sınıf Yönetimi” konulu bir seminer düzenlendi. Bu tarz seminerlerin Aydın’da daha sık düzenlenmesi için çalışmalarda bulunacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aylin Köyalan’a teşekkür etti ve akademik desteğin kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.
İlk bölümde Doç. Dr. Aylin Köyalan sınıf yönetimiyle ilgili yeni yaklaşımlara ve bunların muhtemel sonuçlarına değinirken ikinci bölümde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt, “Matematik öğretimi kapsamında, yapılacak etkinlik ve anlatımlarda, öğrencileri işlemin şekline değil nedenine dair muhakemelere sevk etmek gerektiğini vurguladı. Doğru ve yanlış örneklerle birlikte konuyu değerlendiren Kurt konuşmasında, bu konuda örnek gösterilen ülkelerin uygulamalarına da yer verdi. Kurt, matematiksel modelleme anlayışı ile öğrencilerin daha anlamlı bir öğrenim süreci geçireceğini ifade etti.
Seminerin ardından Matematik-Bilgisayar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alemdar Hasanoğlu ile birlikte İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret eden Kurt, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin takdim ettiği teşekkür plaketini iletti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sakız Adası'nda Türk Düğünü...
Sonraki Haber Karşıyakalı okul ve kurum müdürleri toplandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?