ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Markus Horn cine-concert Nosferatu gösterisi tarihe geçti

Markus Horn cine-concert Nosferatu gösterisi tarihe geçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Markus Horn cine-concert Nosferatu gösterisi tarihe geçti

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile yapılan ve dünyada ikinci kez sahnelenen Markus Horn cine-concert Nosferatu gösterisi Festival tarihine geçti.

Piyanist Markus Horn’un, Murnau’nun kült filmi “ Nosferatu – Bir Dehşet Senfonisi” için yazdığı, klasik müzik, caz, pop ve yenilikçi elementleri birleştiren ve doğaçlamalarla zenginleşen müziği izleyenleri hayran bıraktı.

1921’de çekilen ve telif haklarıyla ilgili sorunlar nedeniyle toplatılan Nosferatu’nun son kalan kopyası, filmin Alman dışavurumcu sinemasının en güzel örneklerinden biri olmasını sağlamıştı. Bram Stoker’ın Kont Drakula kitabının gayri resmi uyarlaması olan film, 2006 yılında restore edilerek dijital ortama alındı. Fritz Lang’ın Metropolis filmine yaptığı müzikle tüm dünyada büyük bir başarıya imza atan Horn, sessiz sinemanın eşsiz örneklerini seslendirmedeki başarısını AASSM Küçük Salondaki Nosferatu sine konseriyle bir kez daha kanıtladı.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, 7 Mart 2016 Pazartesi günü AASSM Küçük Salonda İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak VEIN Trio & Oğuz Büyükberber konseriyle devam edecek. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Otobüs şoförleri kontak kapatmaya hazırlanıyor
Sonraki Haber Eşitlik için ''Kültürel İnkılap'' şart

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?