ANA SAYFA > SAĞLIK > Makedon doktorlara İzmir'de acil eğitimi...

Makedon doktorlara İzmir'de acil eğitimi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Makedon doktorlara İzmir'de acil eğitimi...

T.C. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan Balkan Acil Sağlık Hizmetleri Projesi (BASEP) kapsamında 20-30 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleşen ve Makedonya Cumhuriyeti’nden 16 acil hekiminin katıldığı eğitim tamamladı.

Katılımcılar eğitimin son günü İzmir 112 Ambulans Servisi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen bir törenle sertifikalarını aldılar.

Törene Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakan Danışmanı Dr. Kiro Salvani, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, İzmir 112 Başhekimlik ve Eğitim Birimi çalışanları katıldılar.

Kendimizi evimizde gibi hissettik

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu’nun 10 günlük eğitimi değerlendirdiği açılış sunumunun ardından Makedonya Cumhuriyeti Sağlık Bakan Danışmanı Dr. Kiro Salvani söz alarak  “İlk günden itibaren kendimizi evimizde, ülkemizde gibi hissettik. Misafirperverliğiniz, bilgi birikiminizi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız ve bu organizasyonları bizim için yapmanız mutluluk verici. Çok ayrıntılı ve faydalı bir eğitim programı oldu. Her şey için Bakanlığınıza ve sizlere teşekkür ediyoruz” dedi. Bu konuşmanın ardından İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha TÜRKYILMAZ tarafından Dr. Salvani’ye eğitim sertifikası ve günün anısı adına hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Bizim için önemli bir proje

Konuşmasında Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yakından takip edilen ve desteklenen BASEP’in önemine değinen Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz “Bu proje ülkelerimiz arasında kurulan dostluk köprüsünü güçlendirmemize neden oluyor. Sizinle burada olmaktan çok mutluyuz. Kısa süre içerisinde projede yer vermek istediğiniz diğer hekimlerinizi de bekliyoruz. ” dedi. Makedonya’lı uzman doktorların eğitim sertifikalarının verilmesinin ardından konukların organizasyonları ile yakından ilgilenen ve gönüllü tercümanlık yapan  BASEP Proje Koordinatörü Dr. Esen Mecihan’a  İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Türkyılmaz tarafından teşekkür belgesi verildi.

Eğitimde Neler Var?

Program içerisinde, acil ve afetlerde sağlık hizmetleri alanındaki uluslararası standartlarda eğitimler yanında, ülkemiz ve acil sağlık sisteminin tanıtımı, 112 acil sağlık organizasyonu ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)  eğitimleri yer aldı.

Urla adasında bulunan Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi ( UrlaSim) ve İzmir 112 Ambulans Servisi Hizmet Binası içinde bulunan eğitim salonlarında eğitim alan katılımcılar, program süresince 112 Komuta Kontrol Merkezi, 112 istasyonları ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de gezerek incelemelerde bulundu. Eğitimin sosyal programı içerisinde konuklar, Selçuk Efes ve Meryemana ören yerleri, Seferihisar Sığacık ve Çeşme ilçelerini de gezdiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Nice yıllara Karşıyaka...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?