ANA SAYFA > EKONOMİ > Macar heyeti İzmir'de

Macar heyeti İzmir'de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Macar heyeti İzmir'de

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Bala'zs Hendrich önderliğinde İzmir'e gelen Macar Yatırım Heyeti, Türkiye ve Macaristan arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile görüşmelerde bulundu.

İZKA Yatırım Destek Koordinatörü Sedef Özer'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette,  İZKA'nın kuruluş amacı ve yatırımcılara sağladığı hizmetler hakkında bilgilendirilen heyete, İzmir ve yatırım olanakları hakkında bilgi aktarılarak, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım olanakları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan destekler hakkında bilgi veren Sedef Özer, İzmir’in konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişmiş altyapısı, özel yatırım bölgeleri ile yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in pek çok farklı sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Özer, yurtdışından gelecek yatırımcılar için İzmir'in önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti.

Macaristan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilerek, her iki ülkenin de kalkınması için çalışacaklarını ifade eden Başkonsolos Bala'zs Hendrich, önümüzdeki aylarda heyet olarak tekrar İzmir'e geleceklerini ve somut adımlar atacaklarını sözlerine ekledi. Amaçlarının iki ülke arasındaki dış ticaretin iki katına çıkarılması olduğunu sözlerine ekleyen Başkonsolos özellikle Macar ve İzmir yatırım ajanslarının arasındaki işbirliğinin artırılmasının önemini vurguladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaleiçi yaşayanları artık birer pansiyon sahibi
Sonraki Haber Karşıyaka'da yarın elektrik kesintisi var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?