ANA SAYFA > İZMİR > Kaleiçi yaşayanları artık birer pansiyon sahibi

Kaleiçi yaşayanları artık birer pansiyon sahibi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaleiçi yaşayanları artık birer pansiyon sahibi

Yenilenen Sığacık Kaleiçi evlerinin sahipleri, düzenlenen eğitim programını tamamlayarak “Ev Pansiyonculuğu” sertifikalarını aldı.

Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’nin Seferihisar Belediyesi’nin hazırladığı ve finansmanını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı projeyle yenilenmesinin ardından, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şimdi asıl proje başlıyor diyerek “600 yataklı dünyanın en eski tatil köyünü Kaleiçi’nde oluşturacağız” sloganıyla başlatılan ev pansiyonculuğu projesinde ilk adım atıldı.

Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında yapılan protokolle Sığacık Kaleiçi’ndeki ev sahiplerine “ev pansiyonculuğu” eğitimi verildi. Ev pansiyonculuğu programında “kat hizmetleri”, “yiyecek-içecek yönetimi”, iletişim ve müşteri ilişkileri yönetimi”, “tanıtım ve pazarlama”, “turizm İngilizcesi” ve “ön muhasebe” eğitimleri verildi. Programı başarı ile tamamlayan 27 ev sahibine sertifikaları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından verildi.

Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım programında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Sığacık Kaleiçi 500 yıldır içerisinde devam eden hayatla dünyanın en özel yerlerinden bir tanesi. İçerisinde kale surları üzerine kurulmuş 284 ev var. Kaleiçi sit alanı olması nedeniyle içerisindeki evlerin yıllardır bakım onarım yapılamıyordu. Bunun için öncelikle evlerin restorasyonu ile ilgili proje hazırlayıp, Anıtlar Kurulu’na başvurduk. Onayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte protokol yaptık. Büyükşehir Belediyemizin finansmanıyla da hayalimizi gerçekleştirmeye başladık. Şimdi bütün çabamız burayı bir tatil köyü olarak pazarlamak” dedi.

Eğitime katılanlara teşekkür eden Başkan Soyer; “Sizler bizim için öncüsünüz ve tüm Seferihisarlılara örnek oluyorsunuz. Hep birlikte tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Bizde sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu yüzden tüm bu emeklerinizin hak ettiği yere ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Ben biliyorum ki bu bir başlangıç, küçük adımlarla yol alacağız ve ileride çok daha iyi şeyler yapacağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bergama Ziraat Odası’ndan Pamuk Korbey’ine ziyaret
Sonraki Haber Macar heyeti İzmir'de

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?