ANA SAYFA > SPOR > Lemi Yerli'yi kaybettik...

Lemi Yerli'yi kaybettik...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lemi Yerli'yi kaybettik...

Karşıyaka'nın eski futbolcularından Lemi Yerli tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Karşıyaka'nın efsanevi kaptanlarından, yurt dışına giden ilk futbolcusu olan Lemi Yerli ,TFF'de yönetim kurulu üyesi olarak da görev yaptı.

Lemi Yerli, 1926’da Karşıyaka’da doğdu. Asım Liglerinde oynadığı dönemde beğenilerek Karşıyaka’ya alındı. 1951 yılında Fransa’ya transfer oldu, 3 yıl kaldıktan sonra yeniden Karşıyaka’ya döndü.
Efsanevi futbolcu Fransa’da futbol oynadığı dönemlerde kendisiyle yapılan bir röportajda Karşıyaka’yı şöyle anlatmıştı:
“Çocukluğumun Karşıyaka’sı küçük bir kasaba gibiydi ama çok güzeldi. Deniz pırıl pırıldı. Karşıyaka’nın bir özelliği o yıllarda ecnebi ailelerin çokluğuydu. Bu aileler İzmir ekonomisinde önemli yer tutuyordu.“
Futbolla babaannesinin altı yaşımdayken Alsancak Stadı’na maça götürmesiyle tanıştı. O dönemi de şöyle anlatırdı:
“O zaman localar vardı, aileler loca tutardı. Vahap Özaltay’ı o maçta seyretmiştim mesela. Bugünkü otobüs duraklarının karşısında Cumhuriyet İlkokulu vardı. Okulumuzun karşısında Mahfel isimli top sahası vardı. Futbolcu ağabeylerimiz burada antrenman yapardı, biz de okuldan çıkıp onları seyretmeye giderdik. Futbol tutkusu böylece başladı. Herhalde bende küçük yaştan beri bir kabiliyet varmış. Okulda maç yaparken iki kişi adımlaşıp takımlara adam seçerdi, kazanan önce beni alırdı. Ben orta mektebe geçtiğim sırada şimdiki Karşıyaka sahası yapılmıştı, böylece Karşıyaka kulübü Mahfel’i bıraktı. Bu sahanın üstüne maalesef yol yapıldı, evlerle kapandı.”
Asım Ligleriyle Karşıyaka’ya giren Lemi Yerli bu konuda bir röportajında da şunları söylemişti:
“Her yaz Karşıyaka’da Asım Ligleri denen bir turnuva düzenlenirdi. Asım isminde bir futbolcu varmış, sakatlanıp futbolu bırakmak zorunda kalmış. Turnuvaya onun ismini vermişler. Her sene lig bittikten sonra yazın Çarşıiçi, Bostanlı, Alaybey, Soğukkuyu, Dedebaşı gibi semt takımları arasında maçlar yapılırdı. Bu turnuva çok güzel bir futbolcu kaynağıydı. Ben de bu sayede Karşıyaka’da 43 senesinde lisanslı oldum.”

Karşıyaka ile Milli Küme maçlarında oynayan Lemi Yerli’yi kuvvetlensin diye bir ara güreş çalıştırdıklarını ifade ederek demişti:
“O zamanlar Karşıyaka kulübünün çok iyi bir güreş takımı Türkiye birincisiydi. Takımda dünya şampiyonu Karşıyakalı Muharrem Candaş da vardı. Asım liglerinden beni seçtikleri zaman çok zayıf olduğumu söylediler. İdareci Dr. Faik Bey vardı. Karşıyaka güreş takımını çalıştıran meşhur Nuri Boytorun’a, “Bunu Asım liginden seçtik ama zayıf, ne yapacağız?” dedi. Boytorun, “Sen bunu altı aylığına bana ver, altı ay sonra tanıyamazsın,” dedi.  Haftada iki gün futbol antrenmanı, iki gün güreş antrenmanı yapıyordum. Bir süre sonra güreşte İzmir birincisi olduk. Bizim zamanımızda İzmir’de hemen hemen takımlar denkti. İzmir Liginde sekiz takım vardı. Karşıyaka İzmir liginde 1951-52 sezonunda şampiyon oldu. Çok şampiyonluk da kaçırdık. Hatta bir tanesinde Altınordu ile oynuyorduk. Son dakikada top kaleye girmek üzereydi. Bizim solaçık Göbek Hidayet vardı, bir de sağaçık Kör Hikmet – Galatasaray’da da oynadı. Hava yağışlıydı, sen atacaksın, ben atacağım derken golü kaçırdılar, şampiyonluk gitti."

Lemi Yerli'nin cenazesi 03.12.2015 Perşembe günü 12.30 da Karşıyaka Stadında düzenlenecek törenin ardından İkindi namazında Beşikçioğlu Camii'nden kaldırılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da yabancılar serbest kalabilir...
Sonraki Haber Mavişehir için yine iptal kararı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?