ANA SAYFA > İZMİR > Lale Temelkuran Atölyesi Sergisi Bornova’da sanatseverlerle buluştu

Lale Temelkuran Atölyesi Sergisi Bornova’da sanatseverlerle buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lale Temelkuran Atölyesi Sergisi Bornova’da sanatseverlerle buluştu

Bornova Belediyesi, Lale Temelkuran Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Dramalılar Köşkü’nde yoğun katılımla açılan sergi, 16 Ocak Pazartesi gününe kadar görülebilir.

Bornova Belediyesi, sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yirmi üç yıl resim öğretmenliği yapan ve akrilik çalışmalarıyla öne çıkan Lale Temelkuran, kurduğu atölyede yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte hazırladığı sergiyi görücüye çıkardı. Bornova’nın en önemli tarihi yapılarından olan Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde açılan sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Açılış töreninde konuşan Ressam Lale Temelkuran serginin açılmasında önemli katkıları olan ve aynı zamanda öğrencisi olan Başkan Atila’ya teşekkür ederek “Dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği bu mekanda ben ve arkadaşlarımın çalışmalarının sergilenmesi onur verici. Karanlık zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde resim yapmak bizi umutlandırıyor. Bir insanın içinde kinden, nefretten, ölümden değil üretimden yana daha fazla duygu olduğunu düşünüyorum” dedi. Temelkuran, sergide çalışmaları bulunan arkadaşlarının çalışmalarının içlerinden gelen duygular olduğunu ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Lale Temelkuran’ın ortaokulda öğretmeni olduğunu belirterek “Mimarlık, resim ve tekniğin birleştiği bir nokta. Bu bağlamda Lale Hocamdan ve diğer öğretmenlerimden çok iyi eğitim aldık.  Bizi çok iyi yetiştirdiler” dedi. Başkan Atila sözlerine şöyle devam etti: “Bornova Belediyesi oılarak eğitime önem veriyoruz. Belgem Dersanemizde 6 bin 250 öğrencimiz var. Farklı merkezlerde de birçok konuda düzenlediğimiz eğitimlere devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin ve Büyük Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmak ve bunu gelecek kuşaklara taşımak en önemli görevimiz. 2016’nın sonuna geldik. Umarım 2017 yılı hepimizin dileklerimizin gerçekleştiği, acıların yok olduğu bir yıl olsun.”

Konuşmaların ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Lale Temelkuran başta olmak üzere sergide emeği geçen katılımcılara hatıra plaketi verdi. Başkan Atila, sergideki eserleri tek tek inceleyerek ve sanatçılardan bilgi aldı.

Çoğunluğu akrilik teknik ile yapılan eserlerden oluşan sergi 16 Ocak 2017 tarihine kadar Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde ücretsiz görülebilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cezavindeki çocuklara yılbaşı eğlencesi
Sonraki Haber Soner Tolungüç'ten Karşıyaka camiasına mesaj...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?