ANA SAYFA > İZMİR > Kutlu Doğum Haftası’nda “birlik ve beraberlik” vurgusu

Kutlu Doğum Haftası’nda “birlik ve beraberlik” vurgusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kutlu Doğum Haftası’nda “birlik ve beraberlik” vurgusu

İzmir Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Tüm dünyada ve ülkemizde birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsak peygamberimiz Hz. Muhammed’in bize öğrettiklerine bakmamız lazım. Yoksulu ezmez, gariplerin yanında durur, öksüzleri dışlamaz, yalan söylemezsek kalpler ısınır, insanlar birbirini sever. Birlik ve beraberlik sağlanır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Müftülüğü tarafından düzenlenen “Tevhit ve Vahdet” temalı “Kutlu Doğum Haftası” etkinliğinde konuştu. Sırrı Aydoğan; İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun da hazır bulunduğu programda “birlik ve beraberlik” vurgusu yaptı.

Günümüzde sadece İslam aleminin değil, tüm insanlığın son peygamber Hz. Muhammed’in yaşamından ve söylemlerinden alacağı çok büyük dersler olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “20 Nisan 571 tarihinde bir sevgi ve şefkat peygamberi doğdu. O yıllar; kuvvetlinin zayıfı ezdiği, putperestliğin yaşandığı, kara bulutların dünyayı sardığı yıllardı. Herkes bir şey bekliyordu. Bu böyle gitmezdi. İşte o beklenti peygamber efendimiz Hz. Muhammed’di. İnsanlık eğer bir milat arıyorsa işte milat Hz. Muhammed’in doğumudur” diye konuştu. 

Üç önemli ögüt
Bugün kutuplaşma ve çatışmalardan bir türlü kurtulamayan dünyamızda birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsak, insanları ayrımcılıktan men eden, güzel ahlaka ve adalete davet eden, kibirlenmeye karşı uyaran, merhamet etmeyi özendiren, her fırsatta birlik ve beraberlik ile dayanışmayı ön plana çıkaran Peygamberimizin bize çizdiği yola bakmak gerektiğini kaydeden Aydoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Peygamberimiz Hira Dağı'ndan indiğinde Hz. Hatice onu teskin ederek, ‘Duyduğun seslerden korkma. Bu sesler İbrahim’e, Musa’ya, İsa’ya gelen sestir. Sen yoksulu ezmedin, gariplerin yanında durdun, sen öksüzleri dışlamadın, sen hayatın boyunca yalan söylemedin’ der. Öksüzleri dışlamaz, fukaraları korursak kalpler ısınır, kardeşlik kurulur. Yalan söylemeyen toplumlarda haksızlık, yolsuzluk olur mu? Yoksulu koruyacağız, yalan söylemeyeceğiz. Hak yemeyeceğiz. O zaman birlik ve beraberliği sağlarız”. Aydoğan konuşmasını, “Biz seni ancak alemlere rahmet olmak üzere gönderdik” ayetini okuyarak bitirdi.  

"Hz. Peygamber, Tevhit ve vahdet” 
İzmir Valisi Mustafa Toprak, yaptığı konuşmada dünyanın birçok yerinde savaşlar, zulümler nedeniyle insanların acılar çektiğini belirterek, “Peygamberimizin yolundan giderek onun yaşam ve düşünce biçimini tüm zamanlara ve sosyal kesimlere yayarsak toplum ve birey olarak daha mutlu ve mesut oluruz” dedi. Kutlu Doğum Haftası'nda bu yıl  "Hz. Peygamber, Tevhit ve Vahdet"  konusunun ele alınacağını bildiren İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, “İslam coğrafyası bugün kan gölüne dönmüş durumda. Bunun önüne geçmenin yolu müslümanların tevhit ve vahdette,  rahmet ve merhamette buluşup İslam coğrafyasında  barış ortamını tesis etmesinden geçmektedir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hareketli yaşam, parkinsonun ilerlemesini yavaşlatıyor
Sonraki Haber Hem tasarruflu, hem hızlı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?