ANA SAYFA > GÜNDEM > Kurbanda acı çektirmemek için vatandaşlar bıçak bileyicilerinin yolunu tuttu

Kurbanda acı çektirmemek için vatandaşlar bıçak bileyicilerinin yolunu tuttu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kurbanda acı çektirmemek için vatandaşlar bıçak bileyicilerinin yolunu tuttu

Kurban Bayramı öncesi kurban kesecekleri bıçaklarını bileyleme ya da yeni bıçak alma telaşı sararken, bıçak bileyleme ustaları da tam mesai yapmaya başladı.

4 Ekim’de başlayacak Kurban Bayramı öncesi hem bileyleme hem de bıçak siparişleri artarken, bileyleme ustaları da gün boyu yoğun tempo ile çalışıyor. Son günlerde 50-60 bıçak bilediklerini söyleyen Karşıyakalı bileyleme ustası Tuncay Kıran, vatandaşların mağdur olmamaları için bıçak bileyleme işlerini son güne bırakmamaları gerektiğini söyledi.

Bıçakçı Tuncay kurban bıçaklarını sulu sistemle yaptıklarını kesinleşen bıçaklar ile kesilen hayvanın acı çekmediğini belirterek şunları söyledi. “Dinimizde, kurban edilecek hayvanın acı verilmeden kesilmesi emredilmektedir. Bunu dikkate alarak bıçakları en iyi şekilde bileylemeye özen gösteriyorum. İyi bir bileyleme 3 aşamada gerçekleşir. Bıçağı ilk önce sulu taşlamadan geçiriyorum, sonra keçede kılasını aldıktan sonra temizleyip parlatıyorum.  Son olarak da özel bir yağlı taşla kıl kesecek kadar keskinleştiriyorum.  Bu bıçakla kesilen hayvan hiç acı çekmez”

Bıçakların körelmemesi için tavsiyeler veren Tuncay, " Bıçaklar bulaşık makinesinde temizlenmemeli. Hangi kalitede olursa olsun bulaşık makinesine atılan bıçaklar körelir. Çelik ısındıkça soğudukça özelliğini yitirir. Sulu bileyleme yapmak lazım. Eğer sulu bileme yapmıyorsan bıçağı yakarsın” diyerek, soğan ve limon gibi asit barındıran ürünlerin bıçakları köreltebileceğini belirtti.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Şanlıurfaspor'u ağırlıyor
Sonraki Haber EUROCUP kura çekimi, canlı yayın...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?