ANA SAYFA > SAĞLIK > Kurban Bayramı'nda fazla et tüketimine dikkat

Kurban Bayramı'nda fazla et tüketimine dikkat

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kurban Bayramı'nda fazla et tüketimine dikkat

Kurban Bayramı'nda et tüketimi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunan Özel Tınaztepe Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Efe Edem, bayramda bir öğünde en fazla 100 gram et tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Özel Tınaztepe Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Efe Edem, kurban bayramı öncesi et tüketimi hakkında uyarılarda bulunarak "Kurban Bayramı'nı Ramazan Bayramı gibi düşünerek daha hafif beslenmeye dikkat etmeliyiz” derken, bir öğünde tüketilecek et miktarının en fazla 100 gram olması gerektiğini belirtti.

Fazla et tüketiminin, vücutta yüklenmeye neden olarak yemek sonrasında kalp krizi ihtimalini artırdığını ifade eden Uzm. Dr. Edem, “Yaşlı hastalarımızın, şeker hastalarının ve fazla et tüketiminden kaçınması gereken gut hastalarının hafif yemeye dikkat etmeleri gerekiyor. Gençlerin de çok yoğun şekilde et tüketiminden kaçınması lazım. Türk toplumu olarak eti yakarak yemeği seviyoruz. Bu hem kalp sağlığı açısından hem de ileride gelişebilecek kanser hastalığı açısından büyük risk taşıyor. Etin pişirme süresini uzatarak ve eti yakmadan pişirmek daha sağlıklı olacaktır. Günlük et tüketiminde bir öğünde 100 gramı geçmemek lazım. Etle birlikte yeşillik tüketmek yemek sindirimini kolaylaştırmak açısından çok önemlidir” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de sokak düğünleri yasaklandı
Sonraki Haber İZİD üyeleri Karşıyaka'da bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?