ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de sokak düğünleri yasaklandı

İzmir'de sokak düğünleri yasaklandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de sokak düğünleri yasaklandı

İzmir Valiliği, güvenlik gerekçesiyle İzmir genelinde sokakta düğün, sünnet, asker uğurlaması gibi eğlenceler tertiplenmesini yasakladı.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemizde, bu amaçla hizmet veren tesis ve işletmelerin kapalı alanları haricinde cadde, sokak, meydan ve pazaryeri gibi halka açık özel veya kamuya ait açık alanlarda kutlanan düğün, nişan, kına gecesi, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinlikler son zamanlarda milletimizin birlik ve kardeşliğine kasteden, kamu düzeni ve bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütlerince hedef alınmaya başlanmıştır. Gerek cadde ve sokakların trafiğe kapatılarak, gerek yüksek sesli müzik yayını yapılarak kutlanması dolayısıyla çevre sakinlerine rahatsızlık veren, gerekse ve en önemlisi terör olayları açısından açık hedef oluşturan cadde, sokak, meydan ve pazaryeri gibi halka açık özel veya kamuya ait açık alanlarda yapılan düğün, nişan, kına gecesi, sünnet ve asker uğurlaması gibi etkinliklere yasaklama getirilerek vatandaşımızın huzur, sükun ve istirahatinin temini ile kamu düzeni ve can güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır" denildi.

Kapalı alanlarda yapılacak etkinliklerde ise yine güvenlik tedbirleri çerçevesinde değerlendirilebilmesi amacıyla etkinliği tertipleyenin adı soyadı, adres ve iletişim bilgileriyle etkinlik yapılacak tarih, saat ve adres bilgilerini içeren dilekçeyle etkinliğin yapılacağı yere en yakın ve o bölgeden sorumlu olan kolluk kuvvetlerine mutlak suretle en az 48 saat öncesinden başvurulması zorunluluğu getirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 4 sergi, 4 farklı tat
Sonraki Haber Kurban Bayramı'nda fazla et tüketimine dikkat

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?