ANA SAYFA > EKONOMİ > Kosovalı Bakan'dan İzmir'e ziyaret

Kosovalı Bakan'dan İzmir'e ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kosovalı Bakan'dan İzmir'e ziyaret

AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait’in geçen haftaki Kosova ve Makedonya’ya yaptığı 5 günlük ziyaretin ardından Kosova’nın Türk asıllı Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Türk partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar da İzmir’e kısa bir ziyarette bulundu.

Rifat Sait ile birlikte İzmir’de bir dizi ziyaretler yapan bakan Yağcılar, kısa adı BATÜDER olan Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği'ni ve Kosova Rumeli Derneği'ni ziyaret etti. BATÜDER’de başkan Akın Kazançoğlu ile görüşen bakan Yağcılar, Kosova’nın Türkiye ile olan ticari ve siyasi ilişkileri hakkında görüşlerini belirtti. Ardından Kosova Rumeli Derneği'ni de ziyaret eden Kosovalı Bakan, burada hemşehrileriyle hasret giderdi.

AK Parti 24.Dönem İzmir Milletvekili ve BASAM Başkanı Rifat Sait, konuk Bakan onuruna bir yemek verdi. Yemeğe, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşet Arslan ve bazı parti yetkilileri katıldılar.

Ziyaret hakkında bilgi veren eski vekil Sait, "Kosova’nın değerli bakanı Sayın Mahir Yağcılar İzmir’imizi ziyaret ettiler ve birlikte bir dizi ziyaretler yaptık. Nisan ayında Kosova’dan İzmir’e iş dünyası ve siyasetçilerden oluşan bir delegasyon gelecek. Heyette Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Ferit Agani ve ilgili bürokratlar olacaklar. Ayrıca Soydaş Bakanımız Mahir Yağcılar da bu İzmir’deki toplantımıza katılabileceğini belirtti" dedi. "Kosova ile ticaretimizi artırmak istiyoruz" diyen Sait, "İnşallah bu ülkeyle daha sık görüşmeler yapacağız" diyerek olumlu mesajlar verdi. Kosova’nın Türkiye’ye dost ve kardeş bir ülke olduğunu söyleyen Sait, "Bu ülkeyi tanıyan ilk ülkelerden biri de Türkiye’dir, 17 Şubat’ta Kosova 8.bağımsızlık yıldönümünü kutlayacak" diyerek sözlerini noktaladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı miniklerden geri dönüşüm sergisi
Sonraki Haber AK Partili vekiller İzmir'in sorunlarını konuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?