ANA SAYFA > EKONOMİ > Kosova İzmir’e çıkarma yapacak

Kosova İzmir’e çıkarma yapacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kosova İzmir’e çıkarma yapacak

Önümüzdeki 5 yıl içinde AB’ye girmesi öngörülen Kosova, siyasetçiler ve iş adamlarından oluşan bir heyetle İzmir’e çıkarma yapacak. Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı ağırlayan Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, “Kosova hızla gelişen bir ülke. Yatırımcılar için altın fırsatı ayağımıza getirecek” dedi.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar, nisan ayında yapılacak İzmir çıkarmasına Kosova Çevre ve Şehircilik Bakanı Ferit Agani ve ilgili bürokratların yanısıra  iş dünyasından da isimlerin katılacağını, yeni işbirlikleri için zemin hazırlayacaklarını söyledi. Kosova’da Türkçe’nin öğretilmesi ve tarihi, kültürel değerlerin koruması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Bakan Yağcılar,  Türkiye  ile ilişkilerin Kosova’yı geliştireceğine inandıklarını, İzmir’in ise bunda köprü görevi göreceğini, BATÜDER’in de kendilerine itici güç sağladığını  belirtti. 

BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu ise iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı koyduklarına dikkat çekerek, Kosova’nın AB’ye adım adım yaklaştığını ve önümüzdeki 5 yıl içinde tam üyeliğin gerçekleşeceğinin öngörüldüğünü ifade ederek, İzmir iş dünyası için bunun altın değerinde bir fırsat olduğunu söyledi. Nisan ayındaki Kosova çıkarmasının bu açıdan da önem taşıdığına dikkat çeken Kazançoğlu;  turizm, tarım ve tarıma dayalı sanayi ile birçok iş kolundaki yatırım avantajlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kazançoğlu, “Nasıl BATÜDER, Balkanlar ile İzmir arasında önemli bir köprü görevi görüyorsa, Kosova’da Avrupa’ya açılımda anahtar ülke konumunda bulunuyor. İzmir iş dünyası bu fırsatı kaçırmamalı” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'u konuk ediyor
Sonraki Haber EBSO 2016'ya Burcu Güneş'le merhaba dedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?