ANA SAYFA > GÜNDEM > KONAK'TA ÖNCELİKLİ HEDEF İŞ BARIŞI

KONAK'TA ÖNCELİKLİ HEDEF İŞ BARIŞI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KONAK'TA ÖNCELİKLİ HEDEF İŞ BARIŞI

Beş yıllık sürede yapılacakların belirlendiği Stratejik Plan öncesi belediye bürokratlarıyla biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni dönemde göstermelik sosyal politikaların yerine insan odaklı bir anlayışın ön planda tutulacağını belirtti.

Pekdaş, öncelikli hedeflerinin belediye çalışanları arasında iş barışını sağlamak olduğunu söyledi. Konak Belediyesi'nin 2014-2019 yıllarını kapsayan 5 yıllık stratejik planı Çeşme'de düzenlenen ve iki gün süren mevzuat bilgilendirme toplantısında ele alındı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş liderliğinde gerçekleştirilen çalışmaya başkan yardımcıları, birim müdürleri, iç denetçiler ve müfettişler katıldı. Toplantıların ilk gününde stratejik planın hazırlığında ele alınacak konular ve izlenecek yöntemler belirlendi. Toplantıların ikinci gününde ise Kamu Yönetimi Uzmanı A. Uğur Cebeci, stratejik planlama ve mevzuat konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Dört oturum şeklinde geçen ve gün boyu süren brifingde stratejik plan hazırlanırken öne çıkan noktalara değinildi; paydaşlar, hedefler, vizyon ve misyon belirleme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler vurgulandı. Toplantının son bölümü soru-cevap şeklinde geçti. Belediye bürokratları merak ettikleri noktaları sorarak bilgi aldı.

İŞ BARIŞI VERİMİ ARTIRIR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, iki günlük programın faydalı geçtiğini belirterek, benzer bir toplantıyı da önümüzdeki günlerde belediye meclis üyeleriyle birlikte yapacaklarını söyledi. Mevzuat bilgilendirme ve hazırlık toplantısının ardından ilgili birimlerin stratejik planın taslak çalışmasına başlayacağını dile getiren Pekdaş, "Bizim en önemli yapmamız gereken şey, Konak Belediyesi'nde iş barışını sağlamak ve tüm çalışan arkadaşlarımıza saygı çerçevesinde onları insani çalışma koşulları hazırlamak. Bu verimi sağlarsak eğer, bu gerçekleşirse diğer hizmetlerimizde de verimi sağlarız" dedi.

FARK YARATMAK GEREK

Konak Belediyesi olarak insanı ön planda tutan, halkçı bir yönetim anlayışını hayata geçirmek görevleri bulunduğunu dile getiren Pekdaş, "Yeni dönem çok farklı sosyo-kültürel yapıdaki insanlara ev sahipliği yapan Konak'ta sosyal politikalara ağırlık vermekle geçecek. Bu bir göstermelik politika olmamalı. Geziler ve yardımların ötesinde daha nitelikli, çocuklara ve gençlere yönelik; kadınların, annelerin özgürleşmesine yönelik faaliyetler olmalı. Kentlilik hukukunu, kent hukukunu hayata geçiren bir yapı oluşturmak zorundayız. Çöpün farklı toplanabildiğini göstermeliyiz. Sosyal yardımların gerçekten insani şekilde yapıldığını göstermemiz gerekiyor. Biz birlikte güzel şeyler yaparız. Buna inanıyorum. İnsana inanarak iyi şeyler yapıldığını göstermemiz mümkün" diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZÜ ÖĞRENCİLERİNDEN TEGV'Lİ ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
Sonraki Haber ÇİĞLİLİ KADINLARA KÜLTÜR GEZİSİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?