ANA SAYFA > İZMİR > Konak Tüneli'nden Mayıs'ta araç geçişi başlayacak

Konak Tüneli'nden Mayıs'ta araç geçişi başlayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak Tüneli'nden Mayıs'ta araç geçişi başlayacak

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Konak Tünelleri inşaatını ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada "Şubat ayı sonu itibariyle Konak Tünelinde sağ tüpte de ışığı görüyoruz. Sol tüpte delme işlemini bitmesinin hemen ardından başlayan çalışmalar hızla ilerliyor. Kalıcı beton kaplama ve asfalt çalışmaları Mayıs ayında bitiyor ve Mayıs'ta Konak Tüneli'nden araç geçişi başlayacak." dedi.

İzmir Milletvekili ve Ulaştırma Eski Bakan Sayın Binali Yıldırım'ın 2011 seçimlerinde açıkladığı 35 projeden biri olan Konak tünelleri; iki tüp ve 1.674 metre uzunluğunda. Dönel kavşak ve bağlantı yollarıyla birlikte Konak Tüneli'nin uzunluğu 2.500 metreyi buluyor. Kazı çalışmalarına Eylül 2012'de başlanılan Konak Tüneli'nde kazı çalışmalarının sonuna gelindi.

Son 10 yıldır İzmir'in  ana arterlerinde kayda değer açılmış yeni yollar olmamasını şehirde yaşanan  trafik sıkışıklığının önemli sebeplerinden birisi olduğunu belirten İlknur Denizli “Çevre yolu dışında İzmir'de,  10 yıldır  trafik sıkışıklığına derman olacak önemli yeni yol yapılmadı. Var olan yollar yetersiz. Vatandaş trafikte çile çekiyor. Büyükşehir belediyesinin aktarmalı ulaşım uygulaması trafiği İzmirliler için daha çekilmez hale getirdi. Konak Tüneli'nin İzmir trafiğine büyük  katkısı olacak. En önemli faydası Alsancak, Çankaya Basmahane hattında şehir merkezini kullanmak zorunda kalanlara alternatif bir güzergâh sunması. Kısa sürede trafiğe, trafik lambalarına takılmadan kent merkezinde çıkabileceksiniz” dedi.

KONAK TÜNELİNİ ENGELLEMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTILAR

Hizmete girmesiyle birlikte İzmir trafiğinde büyük rahatlama sağlayacak Konak Tüneli'nin inşaatını engellemek için uğraşan çevrelerin başarıya ulaşamadığını belirten İlknur Denizli Konak Tüneli malum çevrelerin bütün engellemelerine ve provokasyonlarına rağmen hizmete giriyor. Karşı çıkanlar ne demişlerdi hatırlayalım " yapılanlar hukuki değil, ÇED raporu yok." Mahkemeye gittiler ve mahkeme Konak Tüneli'nin  de,  kamulaştırmaların da  kanunlara uygun olduğunu söyledi.  Göreceksiniz Konak Tüneli'ne karşı çıkanlar, açıldığında en çok kullananlar olacak.  Damlacıkta bir ömür geçirmiş, kişisel tarihinin ayrılmaz bir parçası olan mahallesi için üzülen insanların duyguları istismar edildi. Ne oldu şimdi o gün konuşanlar ortada yok ama Damlacık sakinleri umut tacirlerinin  sebep olduğu  hayal kırıklığı ile baş başa kaldılar.

ONLARIN DERDİ DAMLACIK DEĞİL, CHP'NİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK

İlknur Denizli  Damlacık Mahallesinde yapılan kamulaştırmalar  için kamuoyunda  yapılan spekülasyonların art niyetli çevrelerce çıkarıldığını belirtti ve  Damlacık'ta kamulaştırılan alanların gelecekte kamu yararı gözetilerek kullanılacağını  söyledi. “O bölgede üç tip yapı var. Birincisi tescilli binalar. Tescilli binalar restore edilecek. Zaten başka türlüsü yasal olarak mümkün değil. Bu açıdan İzmirliler siyasi hesapla yalan söyleyenlere itibar etmemeli. İkinci tip binalar tedbir amaçlı boşaltılan binalar. Bu binaların sakinleri tünel inşaatı bittiğinde evlerinde tehlikeli  bir durum yoksa tekrar evlerine yerleşecek. Tünel inşaatı sırasında oluşan küçük hasarlar  onarılacak. Üçüncü tip can ve mal güvenliği açısında problemli olduğu için yıkılan binalar. Bu binaların bulunduğu alanlar kamu yararı için kullanılacak. Başka bir şey olmayacak. Damlacıklıları kışkırtanlar bunu bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar ama dertleri AK Partiyi kötülemek AK Parti'nin İzmirlilere hizmet etmesine engel olmak. Bu konuda  art niyetli kişilerin  provokasyonlarına kulak asılmamalı. Onların derdi Damlacık da değil, Damlacık sakinleri de değil. Onların derdi AK Parti'ye zarar versinler, arada da CHP'nin değirmenine su taşısınlar.

DAMLACIK İZMIR'IN GÖZDE TURISTIK MEKÂNLARINDAN BIRISI OLACAK

Tünel bittiğinde yapılacak düzenlemeler sonrasında Damlacık semti, İzmir'in gözde turistik mekânlarından biri olacak. Tarihi Damlacık Camii restorasyonu da başlıyor. Konak Tüneli'nin üstündeki tarihi binalara işlev yüklenmesiyle birlikte bambaşka bir Damlacık göreceğiz. Bölgedeki kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkarılan tarihi eserler müze yetkililerine  teslim edildi. Halen tarihi eserlerin tasnifi devam ediyor.  Henüz proje aşamasında ama çıkarılan eserleri bölgedeki tescilli binaları müze haline getirerek sergileyebiliriz. Konak Tüneli'nin inşaatını yakından takip eden Sayın Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan'a teşekkür ediyoruz.

Neyse ki biz bütün bu engellemeler karşısında yılmadık ve yolumuza devam ettik Artık tünelde iki tüpte de ışık görüldü. Ne mutlu bize ki AK Parti olarak İzmirlilere verdiğimiz sözleri  teker teker yerine getiriyoruz.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'de bir ilk; İnovasyon Müdürlüğü
Sonraki Haber Karşıyaka Ayhan Akman'dan haber bekliyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?