ANA SAYFA > GÜNDEM > Komşusunu öldürene 36 yıl 8 ay hapis

Komşusunu öldürene 36 yıl 8 ay hapis

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Komşusunu öldürene 36 yıl 8 ay hapis

Karşıyaka'da komşuları Zerrin Canol'u bıçaklayarak öldüren, eşi Serdar Canol'u da ağır yaralayıp felç kalmasına neden olan 20 yaşındaki Orçun Demir, toplam 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşması öncesinde, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyeleri basın açıklaması yaptı.
Duruşmaya, sanık Orçun Demir, sanık avukatı Vedat Güler, Zerrin Canol ile Serdar Canol'un yakınları, avukatları Emine Ziğen ve "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" temsilcisi Sanem Deniz Kural, katıldı. Duruşmanın başlamasının ardından Orçun Demir'in avukatı, İstanbul Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan da, müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını talep etti. Ancak buna itiraz eden Cumhuriyet Savcısı Sedat Bacaksız, 4. Adli Tıp İhtisas Dairesi'nin raporunun yeterli ve yerinde olduğunu, talebin reddedilmesini istedi. Canol ailesinin avukatı Emine Ziğen ise, sanığın cezalandırılmasını beklediklerini dile getirdi. Mahkeme başkanının, son sözünü sorması üzerine, Orçun Demir ise Zerin Canol'u neden öldürdüğünü bilmediğini, başka söyleyeceğinin olmadığını ifade etti.
Savunmaları aldıktan sonra mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından da kararını açıkladı. Mahkeme Orçun Demir'i, Zerrin Canol'u öldürdüğü için ilk olarak müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra duruşmalardaki iyi hali ile geleceği üzerindeki olası etkilerinden dolayı bu cezayı, 25 yıla indirdi. Serdar Canol'u bıçaklayıp felç bırakmasıyla ilgili olarak ise, Orçun Demir, indirimler sonrasında 11 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Demir, iki suçtan toplam, 36 yıl 8 ay hapis cezası almış oldu.
Kararın açıklanmasının ardından dışarıya çıkan Canol ailesinin yakınları, mahkemenin verdiği cezaya, tepki gösterdi. Bir yakınlarının hayatını kaybettiğini, eşinin ise, felç kaldığını dile getiren aile üyeleri ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Karadağ'dan galibiyetle dönüyor
Sonraki Haber Metin Yıldırım ''DEVAM'' dedi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?