ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu:Türkiye Cumhuriyeti, prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecektir

Kocaoğlu:Türkiye Cumhuriyeti, prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecektir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu:Türkiye Cumhuriyeti, prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecektir

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz darbe girişimini CHP, AKP ve MHP gruplarının hazırladığı ortak bildiri ile kınadı. Saldırıda yaşamını yitiren 240 şehit bir dakikalık saygı duruşu ile anılırken, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde oluşturulacak yeni meydana da oy birliği ile “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” adı verildi. Başkan Kocaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti, prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecektir” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ağustos ayı birinci birleşimine, 15 Temmuz tarihinde yaşanan hain darbe girişimi damgasını vurdu. Kalkışma ortak bildiri ile kınanırken,  saldırı sırasında yaşamını yitiren 240 şehit de bir dakikalık saygı duruşu ile anıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi grup başkanları tarafından ortak olarak hazırlanan 9 maddelik bildiride, “Türk demokrasisine ve Türk halkının siyaset ahlakına ve vatanperverliğine yöneltilen bu haysiyet ve hukuk dışı darbeyi hazırlayan ve uygulayanları şiddetle kınıyoruz” sözlerine yer verildi.

Demokrasi ve hukuk sistemi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, FETÖ’nün darbe kalkışmasını hain bir girişim olarak lanetlediklerini söyledi. Ülkenin çok büyük bir badire atlattığını, bundan sonra tüm yöneticilere, siyasilere ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin üzerinde dolaşan kara bulutları ancak kol kola,  omuz omuza,  aramızdaki ayrılıkları bir tarafa bırakarak,  tek vücut olarak defedebiliriz.  Alacağımız en büyük ders,  ordumuzu bu hainlerden arındırdıktan sonra ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve demokrasiyi mutlaka geliştirmek, hukuk sistemini yeniden tesis etmek olmalıdır.  Bu çalışmayı ve temizlik harekatını demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde,  hainlere acımadan cezalandırarak ama bu arada masum insanları da titizlikle koruyarak sürdürmek durumundayız.”
 
Masumların hakkı korunmalı
Bu bulutlu günlerde dedikodu ve ispiyon mekanizmasının yoğun olarak çalıştığını, masum insanların da zarar görebileceğine dikkat çeken Başkan Kocağlu,  “Özellikle sosyal medyada bazı insanlar adına hesaplar açılarak bombardıman yapılmakta,  kişisel hırslar,  hesaplar,  mevki-makam uğruna insanların geleceği ile hatta onuruyla, şerefiyle oynanmaktadır. Bu konularda da hepimizin uyanık olması, hainlere cezasının sonuna kadar verilmesi ama masumların da hakkının sonuna kadar korunması gerektiğine inanıyorum" dedi.
15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası duruş ve gayretleri, birlik ve beraberlikleri için tüm İzmirliler'e,  meclis grubuna,  tüm Silahlı Kuvvetler ve emniyet mensuplarına teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz'dan daha farklı,  daha ileri ve prangalarından arınmış olarak yoluna devam edecektir.  Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyinin üstüne çıkacaktır.  İnancım budur.  Yeter ki, çalışalım;  mazlumun,  namuslunun yanında olalım. Yeter ki, adaletten ayrılmayalım.” 

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi önünden denize uzanan alanda yapılacak 42 dönümlük yeni meydanın adının “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı” olmasını kararlaştırdı. Karar oybirliğiyle alındı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir karidesi marka yolunda
Sonraki Haber Bornova'da hobi kurslarına yoğun ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?