ANA SAYFA > SPOR > Kocaoğlu: Kimse Yalı'ya stat yapılmasını istemiyor

Kocaoğlu: Kimse Yalı'ya stat yapılmasını istemiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: Kimse Yalı'ya stat yapılmasını istemiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Stadı'nın temel atma töreninde kentteki stat polemiğinin hala sürdüğüne dikkat çekti.

Kocaoğlu "Sürekli bir bilgi kirliliği ve bombardımanıyla karşı karşıyayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in planlarından, gelişmesinden sorumlu. 2009 yılında o zamandaki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızla birlikte Örnekköy'de 80 dönüme yakın alanda spor tesisi yapmak üzere planlama yaptık. Ancak bu proje askıda kaldı. Sadece ihale yapıldıktan sonra basından Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı ihalelerinin yapıldığını öğrendik. Bu projelerin yanlış olduğunu buraların kentin nefes alacağı yerler olduğunu dile getirdik. Bu tesisleri kimse istemiyordu ama ülkemizde bir gerçek var. Planlı ve organize sesi çıkanlar, haksızlığı haklı kılmak için neredeyse kurumlara kişilere saldırarak ortalığı karıştırıyorlar. Göztepe'de de, Karşıyaka'da da böyle oldu. Ama şimdi herkesin ayakları suya erdi. Organize gruplar hariç iki tarafta da kimse oralara stat yapılmasını istemiyor" dedi.

Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka belediyelerinin her iki alanda sahip oldukları arazilerde stat yapılabilmesi için meclis kararlarıyla muvafakat verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine UEFA standartlarında 25-30 bin kişilik bir stat yapılması yönündeki önerisini yineleyerek şöyle devam etti:
"Alsancak Stadı yıkıldı. Daha biz planı, projeyi ne yapılacağını bilmiyoruz. Bunların hepsi Spor Bakanlığı'nda gizli kapaklı yapılıyor. Daha Göztepe, Karşıyaka statlarının da planları yok. Projeleri ise hiç yok. Alsancak Stadı'nın yanında Milli Emlak arazisi, arkada TCDD'nin, Tariş'in başka kamu kurumlarının arazileri var. Onlarla birlikte Alsancak Stadı'nın yerine İzmir'in şehir stadı olabilecek, UEFA standartlarında 25-30 bin kişilik bir stat yapılması gerektiğini ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylüyoruz."

Karşıyaka'da Örnekköy'deki 80 dönümlük alanda ve Uzundere'deki uygun hazine arazilerinde her iki kulüp içinde stat ve spor kompleksi yapılabileceğini bir kez daha dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Milli Emlak, Spor Bakanlığı fahiş fiyat istemezse araziyi de kamu yatırımı yapılacağı için makul fiyattan alarak tesisi yapmayı buradan taahhüt ediyorum. Yeter ki Yalı ve Göztepe mahvolmasın, oralarını perişan olmasın. Kent doğru istikamette büyüsün" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Bornova Doğanlar Stadı'nın tamamlanma aşamasına geldiğini ve Tire Arena'nın temelinin atıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, bu iki tesisle birlikte İzmir kulüplerinin maç yapmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tire Arena'nın temeli atıldı
Sonraki Haber Karşı kıyıdan geldiler memnun gittiler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?