ANA SAYFA > İZMİR > Kocaoğlu: 2015 yılı İzmir tarımında çok farklı olacak

Kocaoğlu: 2015 yılı İzmir tarımında çok farklı olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: 2015 yılı İzmir tarımında çok farklı olacak

10. Uluslararası İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, 2015 yılının İzmir tarımında farklı bir yıl olacağını belirterek, Türkiye’nin kalkınması için tarım ve hayvancılık sektörünün mutlaka ayağa kalkması gerektiğini söyledi.

Tarım sektörünün öncü kuruluşlarını biraraya getiren AgroExpo Eurasia Uluslararası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Kültürpark’ta 10’uncu kez kapılarını açtı. 6’ncı AnimalExpo Hayvancılık Teknolojileri ve Süt Endüstrisi Fuarı ile birlikte açılan fuar, 12 -15 Şubat tarihleri arasında ziyaretçi kabul edecek. Kültürpark’taki açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarım ve hayvancılığın İzmir, Ege Bölgesi ve ülkemiz için vazgeçilmez ana sektör olduğunu belirterek, “Bu bilinçle çalışıp, üretip kalkınmak zorundayız. Ülkemiz kalkınacaksa mutlaka tarım ve hayvancılığın ayağa kalkması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 yıldır tarıma destek vermektedir. Bugün Bayındır çiçeği ihraç ediyorsa, Tire Süt Kooperatifi marka olmuşsa, İzmir 2014 yılında en çok süt üreten il olmuşsa İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkısının, yol göstericiliğinin, Tarım Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarının, bizim verdiğimiz desteğin de bir nebze katkısı olduğu unutulmamalıdır. Şimdi yeni bağlanan ilçelerle çıtayı yükseltiyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir bölümü bitti. Kooperatifler, odalar ve üreticilerimizle yol haritamızı belirledik ve fiiliyata geçiriyoruz” diye konuştu.

“Tarımda farklı bir yıl olacak”
2015 yılının İzmir tarımında çok farklı olacağını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bundan sonraki yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve sektör temsilcilerinin inancıyla yolumuza devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 4 milyon 150 bin İzmirli arasında bir güven bağı var. El ele omuz omuza yapamayacağımız bir şey yoktur. Arazileri büyütemeyeceğimize göre kooperatifler kanalıyla sektörü büyütmek zorundayız. Gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılık sektörü kooperatif kanalıyla büyümekte ve gelişmektedir. İzmir fuarcılığı, mermer sektöründe, gelinlik sektöründe, plastik sektöründe, zeytin ve zeytinyağı sektöründe, organik tarım sektöründe olduğu gibi tarım sektöründe de sektörün büyümesine öncülük edecektir” dedi.

Son 12 yılın kaybedeni tarım sektörü
Tarım sektöründe yaşanan sorunlara değinen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, “Türkiye, 15-20 yıl öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten bir ülke olmakla övünüyordu. Şimdi tarımda küçülen, sorunlar yaşayan, ithalatçı olan ülke durumuna gelmiştir. Son 12 yılın en çok kaybedeni tarım sektörü olmuştur. Hayvancılıkta da durum parlak değil” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım politikaları açısından büyük bir referans olduğunu belirten Yüksel, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarım Daire Başkanlığı kurarak, kooperatiflerle işbirliği yaparak, Selçuk’ta soğuk hava deposu kurarak, tarım yollarını asfaltlayarak üreticiye büyük destek olmuştur, olmaya devam ediyor. Bununla yetinmeyip şimdi de tarıma ve kooperatiflere daha çok katkıda bulunmak için yasal düzenleme yapılmasını istiyor. Biz de teklif hazırlayıp meclise sunduk” diye konuştu.

Robotlar süt sağacak
Fuar hakkında bilgi veren Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan da, “Sektör temsilcileriyle üreticiyi bir araya getiren fuarı bu yıl 10. kez düzenliyoruz. AnimalEXPO’yu ise 6. kez düzenliyoruz. Çok sayıda yabancı alım heyeti de fuara katılıyor. Paneller, eğitim ve teknoloji sunumlarının yanı sıra fuar süresince Türkiye’nin en büyük canlı hayvan şovları ve yarışmalarını düzenleyeceğiz. Fuarda aynı zamanda Türkiye’de ilk defa süt sağım robotları sergilenecek” dedi.
Konuşmalarının ardından düzenlenen İnek Güzellik Yarışmasıyla birlikte fuarın açılış kurdelesi Başkan Aziz Kocaoğlu ile davetliler tarafından kesildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Finalleri hak ediyoruz
Sonraki Haber Carrefoursa Karşıyaka'daki gayrimenkulünü sattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?