ANA SAYFA > SPOR > Kocaoğlu: 15 yıl sonra ‘Buraya bu stadı kim yaptı? Kim alet oldu?’ dedirtmem

Kocaoğlu: 15 yıl sonra ‘Buraya bu stadı kim yaptı? Kim alet oldu?’ dedirtmem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaoğlu: 15 yıl sonra ‘Buraya bu stadı kim yaptı? Kim alet oldu?’ dedirtmem

İZmir Büyükşehir Belediyesi başkanı Aziz Kocaoğlu "15 yıl sonra ‘Buraya bu stadı kim yaptı? Kim alet oldu?’ dedirtmem" dedi.

Başkan Kocaoğlu, kentin stat sorunuyla ilgili görüşlerini şöyle özetledi:

“Kiraz’da gölgesi görünen adamların mizanseni var ya, aynı mizanseni aynı Sayın Milletvekili, sakız çiğner gibi statlarda da yapıyor. Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyorum; Yalı’ya ve Göztepe’ye stat yapılmasının doğru olmadığına inanıyorum. Yaptıkları işte hata vardı, mahkeme bunların eksikliklerini bulup durdurdu. O eksikliği gidermek 15 günlük iş! O zaman Karşıyaka Stadı’nın önü açılıyor. Göztepe Stadı’nda başka problemler var. Yani şimdi bu kente stat yapılmasını istemeyen belediye başkanı, 2011 yılı seçimlerinden önce gider de ‘Örnekköy’deki araziye stat yapayım’ diye konuşur mu? Onun gerekli izinlerini alır mı? ‘Stadı oraya yapmayın, Çiğli istasyonunun oraya yapın’ dendiğinde ‘Öyleyse gelin, ESHOT garajımızın olduğu yere yapın. Biz de garajımızı Örnekköy’e  taşırız’ der mi? 

Bunu istemeyen belediye başkanı, Karşıyaka Belediye Başkanı’na 2 bin 750 metrekare yeri bedelsiz vermesi için rica eder mi? 1426 metrekare yeri Göztepe Stadı için sözsüz verir mi? 4236 metrekare alanı Alsancak Statı için, bir kuruş para almadan verir mi? Bu kente stat istemeyen belediye başkanı bunları verir mi? Herkes konuşurken Bornova’ya, Tire’ye sessiz sedasız 2 stat birden yapar mı? Ne yapıyorlar? Suyu bulandırıyorlar. Yaptıkları bu kente yazıktır, yaptıkları bu insanlara eziyettir. Benim endişem yok, korkum da yok, sıkıntım da yok! Hepsi benim evladım, kardeşim, abim.. Ama bununla bir yere gidilmez! Bu zihniyetin değişmesi lazım! Bana benim nazarımdan, İzmirlinin nazarından bak! Küçük hesaplarla, küçük işlerle olmuyor, olmayacak da.. Ben gönlümü de açıyorum, yüreğimi de açıyorum.. Sen de gönlünü, yüreğini aç! Aklı ve bilimi kullan!  İnat etme!

İlla Büyükşehir Belediye Başkanı ‘yanlış’ dediği için, onun burnunu sürteyim diye yanlış yere stat yapma! Yazıktır bu kente! Alt tarafı 15 bin kişilik iki tane stat.. 120 milyon TL’dir ikisinin toplamı.. Bu da herkesin verebileceği bir paradır.  Bunu doğru düzgün bir şey  yapacaksanız, bu kentin dört başı mağrur 20 bin-30 bin kişilik şehir stadına ihtiyacı var. Ben onun için yerler arıyorum. Yani bir şöyle oturup da, benim samimi yaklaştığım kadar, benim özveride bulunduğum kadar, benim sorunu çözmek için gösterdiğim çaba ve niyetin yüzde birini göstersinler, stat sorunu çözülür ve doğru çözülür ve kente yakışır şekilde çözülür.

‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile yaparsınız; parayı veririm, yeri de veririm, meclisten de geçiririm ama onun vebalini üstlenmem. 15 yıl sonra ‘ya buraya bu stadı kim yaptı? kim alet oldu?’ dedirtmem. Hikaye bundan ibaret.  Yer bulsam yapacağım. Bornova’dakini yapıyoruz, Tire’de 15 bin kişilik yapıyoruz. Bunları yapan adama ‘stat yapacak mısın?’ diye sorulur mu? 30 bin kişilik yer bulsam tabii yaparım.. Daha burada stadın polemiği yapılırken, stat ve spor bir siyasi malzeme olarak kullanılırken, futbol taraftarları siyasi meta olarak kullanılırken, ben iki stat yapıyorum. Öbürünü de yaparım.. İzmirli hemşeriremiz gözlerini açsınlar, istirham ediyorum. Böyle bir tavır beni gerçekten İzmir için üzüyor. Benim adım, soyadım belli, abdestim sağlam. Yoluma devam ediyorum. İş yapmaksa, oturup beraber yapacağız. İş yapmaksa, aklı ve bilimi rehber alacağız. Çözülemeyecek hiçbir problem yok.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hücreler ''Biyobank'' ile ölümsüzleşecek
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka seriyi Trabzon'da noktaladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?