ANA SAYFA > İZMİR > Kocaman bir aile

Kocaman bir aile

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kocaman bir aile

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde yer alan gönüllü gençler, kardeşleri ve aileleri, sezon kapanışında buluştu. Gönüllü gençler ile kardeşlerinin duygu yüklü vedasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Başkan Kocaoğlu, “Biz kocaman bir aileyiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana başarıyla uyguladığı “ödüllü” sosyal projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te bir dönem daha sonra erdi. Bu yıl Buca’da Göksu, Gediz ve Yeşilbağlar, Karabağlar’da Gazi, Yurtoğlu, Kibar ve Limontepe ile Konak Kadifekale mahallelerinde yürütülen projede yer alan 262 kardeş ile 500 gönüllü abla-ağabey, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen sezon kapanış töreninde bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bu anlamlı günde gençleri, kardeşleri ve ailelerini yalnız bırakmadı.

Abla ve ağabeylerine şiir yazdılar
Bir yıl boyunca birlikte ders çalışarak birlikte eğlenen, birlikte gezen ve birbirine sımsıkı sarılan gönüllü gençler ile kardeşlerin vedası da duygu yüklü oldu. Tınaztepe İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Emre Altun ile Şehit Fethi Bey Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ekine Akan’ın abla ve ağabeylerine birlikte yazdıkları şiir ise törene katılanları duygulandırdı. Şiirlerinde “Işık oldun sen bana, güven duydum yarına / Senin sevgindi umut, şefkatinde hevesim / Aferin almak için her şeyimi verirdim / O tatlı gülüşünle her zaman huzur buldum / Sevgi doldum sayende, aydınlandı yüreğim” sözlerine yer veren öğrenciler törene katılanlardan büyük alkış aldı. 

Sizi hiç unutmayacağım
Projede yer alan öğrenci Büşra İlhan da bir konuşma yaparak  “Ablamı ve ağabeyimi hiç unutmayacağım. Bundan sonra da onların yaşamında olmak istiyorum. Umarım onlar da beni unutmayacaklardır” dedi. Ağabey Anıl Genç ise bu projede yer almaktan çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu proje biz gençlere sorumluluk kazandırırken, kardeşlerimize de iyi bir gelecek oluşturuyor. Ben projede yer alan kardeşime rol model olarak geleceğine ışık tutmak istedim. Hem ders çalıştık hem de çok eğlenerek dolu dolu bir yıl geçirdim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesi hazırladığı için teşekkür ediyorum” dedi. 

Projenin gönüllü gençlerinden Fulya Erdem ise, bu proje sayesinde “sevgisi kocaman” insanlar tanıdığını belirterek, “Sevmek insana verilmiş en güzel, en anlamlı duygulardan bir tanesi. Sevgi ne kadar büyükse, insan o kadar büyüktür. Biz kardeşlerimize sımsıcak bir ilgi göstermek istedik. Bize bu fırsatı veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Aile gibi olduk. Her cumartesi bizim gelmemizi bekleyen kardeşler edindik” diye konuştu. 

Bu proje hep sürsün
Projede yer alan öğrenci Hasan Celal Çalışkan’ın ananesi Bedriye Sığırcı, gözleri dolarak yaptığı konuşmada, torunun hem sosyalleşmesinde hem de eğitiminde bu projenin çok önemli katkılar sağladığını belirterek, “Bu proje sona ermesin. Hayata geçiren bütün ekibe teşekkür ediyorum. Torunum abla –ağabeyleri gelecek diye sabahın altısında heyecanla kalkıyordu. Bir kardeş beklerken hem ablası –ağabeyi oldu. Abla ve ağabeyleri ona özgüven verdi. Çok duygu yüklüyüm” dedi. 

Başkan Kocaoğlu, “Projeyi büyüteceğiz”
Projeye katılan abla-ağabey ve kardeşleri ile aileleri yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu proje sayesinde gönüllü gençlerin hayatı tanıdığını, kardeşlerin de iyi bir eğitim aldığını belirterek, “Biz kocaman bir aileyiz. Gönüllü gençlerimiz hayat mücadelesinin nasıl verildiğini örnekleriyle öğreniyorlar. Amacımız çocuklarımıza örnek olmak, rehber olmak, kardeşleri de ablaları ve ağabeyleri gibi iyi eğitimden geçip başarılı olmalarını sağlamak. Birbirimizi ne kadar sevip sayarsak, hiç kimseyi birbirinden ayırmazsak huzur içinde yaşarız. Yarın ülkemizi bugünün abla ağabeylerine, daha sonra da onların kardeşlerine bırakacağız. Sizleri ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkemizin ve torunlarımızın geleceğinden de o kadar emin olacağız, huzur içinde olacağız. Özveride bulunan abla ağabey kardeşlere, abla ağabeylerin rehberliğini kabul eden ailelere ve kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Daha çok kardeşe ve gönüllüye ulaşarak projeyi İzmir’in her tarafına yaymak istiyoruz” dedi. 

İzmir’in gönüllü ordusu
Kentsel ve sosyal olanaklara ulaşımı sınırlı çocukları “rol-model” olarak benimseyebileceği gençlerle buluşturmayı amaçlayan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, 9 yılda 5 bin 881 kardeş ve 6 bin 622 genç gönüllüye ulaştı.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı engelli sporcuya milli gurur
Sonraki Haber Fen Bilimleri Platformu İKÇÜ’de toplandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?