ANA SAYFA > GÜNDEM > Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi gün sayıyor...

Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi gün sayıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi gün sayıyor...

Engelli bireyler kadar ailelerinin de sosyal yaşama daha fazla katılabilmesi için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi'nin inşasında son aşamaya geldi. Proje tamamlandığında; aileler, engelli yakınlarını belirli saatlerde bu merkeze bırakıp, kendilerine vakit ayırabilecek. Engelli bireyler de güvenli ve modern bir ortamda sosyalleşme imkanı bulacak.

Karşıyaka Belediyesi, hem engelli bireylerin hem de ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla başlattığı ‘Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ projesinde son aşamaya geldi. Asma tavan ve çatı yalıtım işlemleri biten tesiste, alt yapı donanımları da tamamlandı. Mustafa Kemal Mahallesi’nde yapımı hızla devam eden ve tamamlanma noktasına gelen merkezin, kısa süre sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Uluslararası standartlar baz alınarak inşa edilen modern tesis, 21 kişi kapasiteli olacak. Zemin katta dinlenme odası, etkinlik odası, çok amaçlı salon, yemekhane, idari birimler yer alırken, üst katta da yatak odaları bulunacak. Karşıyakalılar, bakıma ihtiyaç duyan fiziksel ya da zihinsel engelli yakınlarını, gün içerisinde belirli saatlerde bu merkeze bırakabilecek. Engelli vatandaşlar, tesiste düzenlenecek kurslar ve çeşitli etkinliklerle uzmanlar eşliğinde keyifle vakit geçirme imkanı bulacak. Aileler de gönül rahatlığıyla kendilerine zaman ayırıp dışarıdaki işlerini halledebilecek, sosyal yaşama katılabilecek.

Engelsiz Kent Karşıyaka
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Engelsiz bir kent yaratmak için var gücümüzle çalışırken, hayatları fedakârlıklarla örülü olan engelli ailelerine destek olmayı da sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu anlayışla kuracağımız merkez sayesinde; engelli çocuğunu, eşini, anne ya da babasını yalnız bırakmamak adına evinden dışarı çıkamayan, sosyal hayata katılamayan, işlerini halledebilmek için bir başkasının yardımına muhtaç kalan yurttaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Artık yakınlarını güvenle emanet edebilecekleri bir merkez, orada da güvenli eller olacak. Engelli yurttaşlarımız ise burada sosyalleşme imkanı bulacak” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Muhittin Selvitopu; ''İzmir basınının yanındayız''
Sonraki Haber Öğrencilere ''Geleceğin için yanındayız'' dediler

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?