ANA SAYFA > İZMİR > Kent Ekmek, Türkiye'nin 70 ilinde...

Kent Ekmek, Türkiye'nin 70 ilinde...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kent Ekmek, Türkiye'nin 70 ilinde...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek Fabrikası’nda glüten alerjisi bulunan hastalar için ürettiği özel ekmekler her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Piyasada 15 TL’ye satılan ithal glütensiz ekmeği hastalara sadece 1 TL’ye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu hizmet, Türkiye’nin 70 iline yayılan bir sosyal projeye dönüştü.

Çölyak ve fenilketonüri hastalıkları nedeni ile ömür boyu özel beslenmek zorunda olan hastalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası sayesinde omuzlarındaki büyük bir yükten kurtuldu. Sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan üretim İzmir sınırlarını aştı, tüm Türkiye’ye ulaştı. Piyasada 450 gr glütensiz ithal ekmek 15 TL’den satılırken, Kent Ekmek tarafından haftada 3 gün özel olarak üretilen aynı gramajdaki glütensiz ekmeğin sadece 1 TL’den satılması üzerine talep patlaması yaşanınca, üretim adedi ayda 10 bine yaklaştı. Üretim maliyeti yüksek olduğu için fırıncıların üretmek istemediği glütensiz ekmekler 70 ilde 729 farklı noktaya ulaşmaya başladı.

Kent Ekmek satış büfelerinde ve EDAK Ecza Kooperatifi’ne bağlı eczanelerde satılan glütensiz ekmekler, satış noktalarına kargoyla ulaştırıyor. Ayrıca Kent Ekmek Fabrikası 250 gr beyaz veya kepekli ekmek için Fırıncılar Odası tarafından belirlenen 1 TL’lik resmi fiyat yerine, 300 gr ekmeği 65 kuruştan satıyor.

Çölyakla mücadelede tam destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar ve aileleri için yaşamı adeta bir kabusa dönüştüren çölyak hastalığı konusunda 2008 yılından bu yana düzenlediği etkinliklerle “Çölyakla mücadelenizde biz de varız” diyor. Glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji ve hassasiyetleri nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılları içeren gıdalardan uzak durması gereken çölyak hastalarına destek olan Büyükşehir Belediyesi, ailelere glutensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri de dağıtıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGESEM yeni gönüllülerini arıyor
Sonraki Haber CHP’li Çıray: İzmir felaketin eşiğinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?