ANA SAYFA > GÜNDEM > Kent AŞ işçilerine %19 zam...

Kent AŞ işçilerine %19 zam...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kent AŞ işçilerine %19 zam...

İşçiden ve emekçiden yana çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, belediye şirketi Kent AŞ'de görev yapan 277 çalışanı için DİSK ile toplu sözleşme imzaladı.

Personelin maaşlarına ortalama yüzde 19 oranında zam yapılırken; gıda yardımı ve sosyal haklarda da önemli oranda artış sağlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Emekten ve emekçiden yana olmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Belediye'nin Örnekköy Şantiye Tesisleri'nde gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Başkan Akpınar'ın yanı sıra, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ege Temsilcisi Memiş Sarı, Genel- İş Temsilcisi Ali Haydar Kaya, muhtarlar, belediye bürokratları, meclis üyeleri ve KENT AŞ çalışanları katıldı. Imzalanan protokol doğrultusunda, belediye şirketi KENT AŞ'nin 277 çalışanına, -bugüne kadar verilen en yüksek zam ile- ortalama yüzde 19 oranında zam yapıldı. Böylece en düşük maaş 2 bin 50 liraya çıkartıldı. Yemek çekindeki artış da yüzde 24 oranında arttı. Günlük yemek fişi 7 lira oldu. Diğer sosyal haklarda da TEFE- TÜFE oranına göre 2 puan artış yapıldı. Verilen zam ve artış sağlanan sosyal haklar, Kent AŞ çalışanlarına 'erken bayram' sevinci yaşattı. Hem çalışanlar hem de sendika yönetimi Başkan Akpınar'a teşekkür etti. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl, taşeronda çalışan işçilere de yüzde 30 oranında zam yapmıştı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Biz, emek mücadelesi veren insanların zorluk yaşamasından yana değiliz. Bugün 277 arkadaşımızı ilgilendiren sözleşmeye imza attık. Yeni dönemde kalkınan ve büyüyen Kent AŞ’yi yaratmanın peşindeyiz. Bu artışlar, ananızın ak sütü gibi helal olsun size. Keşke daha fazla imkanımız olsa keşke daha fazla verebilsek. Örgütlenmenin hiçbir zaman karşısında olmadım, eğer bir hak varsa, işçi o hakkı en sonuna kadar kullanmalı. Biz tercihimizi emekten emekçiden yana kullanıyoruz, halktan yana kullanıyoruz. Yandaştan yana kullanmıyoruz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise “Kent AŞ’de çalışan işçi arkadaşlarım adına güzel bir toplu iş sözleşmesi görüşmesi süreci yaşadık. Emeğe saygı gösteren Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür ediyorum. Bugün Kent AŞ’de çalışan arkadaşlarımın mutlu günü. Kent AŞ’deki arkadaşlarımızın bu mübarek ramazan gününde çocuklarıyla, aileleriyle toplu sözleşme sonrasında alacakları maaşları ve ikramiyeleri mutlu bir şekilde harcamalarını diliyorum. Karşıyaka’da çalışan işçi arkadaşlarım önce Karşıyaka Belediyesi’ni ve Karşıyaka’yı tabi ki kendi evi gibi temiz tutacaklar ve bu toplu iş sözleşmesinde hak ettikleri maaşı da, ikramiyeyi de sosyal haklarını da alacak ve Karşıyaka’ya yakışan iş barışını sağlayacaklar. Bize ve Karşıyaka’ya yakışan budur” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilal Doğan: ''Kocaoğlu ne güzel söylemiş''
Sonraki Haber Erdal Acar: Hak etmediğim eleştiriler alıyorum

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?