ANA SAYFA > GÜNDEM > Kendi işini kurmak isteyene 30 bin lira hibe

Kendi işini kurmak isteyene 30 bin lira hibe

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kendi işini kurmak isteyene 30 bin lira hibe

İşsizlik sorununa çözüm üretmek ve kent ekonomisine doğrudan katkı sağlamak adına KOSGEB ile işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi, Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nin bu yılki son etabını başlattı. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler, 30 bin lira hibe ve iki yıl sonra ödenmek üzere, 70 bin lira kredi desteği alabilecek. Başkan Akpınar “Aile ekonomilerine katkı sağlamak ve işsizlik sorununu bir nebze de olsa azaltmak için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Karşıyaka Belediyesi ve KOSGEB tarafından, kendi işini kurmak isteyen Karşıyakalılara destek olmak amacıyla hayata geçirilen Uygulamalı Girişimcilik Projesi’nin 4’üncü ve son etabı başladı. Başvuru yapan 187 kişi arasından, test ve mülakatı geçen 30 kişi girişimcilik eğitimi almaya hak kazandı. 10 gün sürecek eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek. Kendi işini kuran girişimciler; 30 bin lira hibe ile iki yıl sonra geri ödenmek üzere, masrafsız ve faizsiz 70 bin lira kredi alma imkanına kavuşacak.

İlk üç etabı Mart, Haziran, Eylül aylarında gerçekleştirilen ve her etapta 30 kişinin katıldığı proje sonunda, toplam 120 Karşıyakalı'ya girişimcilik sertifikası verilmiş olacak. Hem istihdama hem de kent ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayan proje, 2016 yılında da sürecek. Yine üç ayda bir, 4 etap halinde gerçekleşecek projeyle, onlarca girişimcinin daha önü açılacak.

İstihdama ve kent ekonomisine katkı koymak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Maalesef ülkemizde işsizlik her geçen gün artıyor. Bu büyük sorunun çözümüne katkı koyabilmek adına, istihdama yönelik projelere öncelik veriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen ancak finansal desteğe ve yol gösterilmeye ihtiyacı olan vatandaşlarımızı desteklemek çok önemli. Bu nedenle büyük ilgi gören projemizi gelecek yıl da devam ettireceğiz. Tüm girişimcilerimize ve girişimci adaylarımıza başarılar, bol kazançlar diliyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Litvanya'da kritik virajda
Sonraki Haber Karşıyaka'da bir dernek daha kuruldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?