ANA SAYFA > GÜNDEM > Kaymakam Yücel gençleri zehirleyenlere sert konuştu

Kaymakam Yücel gençleri zehirleyenlere sert konuştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaymakam Yücel gençleri zehirleyenlere sert konuştu

Karşıyaka’daki kamu ile özel kurum ve kuruluş yöneticilerini bir araya getiren aylık toplantı da konuşan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, uyuşturucu çetelerine sert çıktı.

Uyuşturucu çetelerinin para kazanmanın ötesinde milleti yok etmeyi amaçladığını, buna karşı topyekûn mücadele edeceklerini söyledi. Türkiye'de bir ilk olarak bilinen her ay düzenlenen Karşıyaka'da kahvaltıda buluşma toplantıları, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmeyi, Karşıyaka’ya yeni atanan özel ve kamu kurum, kuruluş yöneticilerinin tanışmaları için iyi bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

Kasım ayı toplantısında Karşıyaka’da bulunan resmi ve özel kurumların dışında siyasi partilerin, muhtarların, sağlık, sanayi ve iş çevrelerinin temsilcilerin bulunduğu geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. Toplantıda her geçen gün tehlikesi artan madde bağımlılığı üzerinde duruldu.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, geçen ayki toplantımızda konuştuğumuz gençlerimize yönelik tehdidin İçişleri Bakanlığı tarafından bir genelge ile yurt sathında alanda daha etkin, kolektif ve disiplinli bir mücadele çalışma beklentisi ile somutlaşmış olduğunu belirterek şöyle konuştu “ Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımızın da bir genelgesi var. Karşıyaka’da bir komisyon oluşturduk. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde Ege Üniversitesi madde bağımlılık merkezinden bir hocamızı dinleyeceğiz… Bu konu çok hassas bir hal aldı. Adını anmak istemediğimiz 300 den fazla çeşit maddeden oluşan o sentetik madde çok tehlikeli bir hal aldı. Bana verilen bilgiye göre, tadıldığı an bağımlılık oluşturuyor. Son zamanlarda bu madde bedava veriliyor. Demek ki amaç bundan para kazanmak değil, bir milletin geleceğini yok etme amaçlanmaktadır. Sizden istediğim bu konuda bulunduğunuz ortamlarda durumun tehlikesi hakkında daha etkin çalışmalar yapmanız. Okulun içinden ziyade dışına dikkat etmemiz lazım. Okul çevrelerinde dikkatli olmamız lazım. Okul çevrelerinde okul ile alakası olmayan kişi veya kişiler görüldüğünde polis haberdar edilecek. Herkesin bu meseleye sahip çıkması gerekir. Herkes bu konuda duyarlı olmalı. Bu tehlikenin şiddeti aklımızda bulunsun. Bunu organize edenlere size buralarda oyun alanı vermeyeceğiz demeliyiz. Bu oyunu bizim çevremizde kolay oynayamayacaksınız demeliyiz. Biz bu konuda bilgileneceğiz, çevremizi bilgilendireceğiz. Çocuklarımız bize emanet, Bu milletin yok edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

Kaymakam Sadettin Yücel’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Kaymakam Sadettin Yücel, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mümtaz Erdoğan, Orman Bölge Müdür Yard. Mehmet Erol, İşletme Müdürü Mehmet Ozan Cevizli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Müftü Cahit Erhun, SGK Müdürü Aysel Demirelli, Karşıyaka Vergi Dairesi Müdürü Turan Şahin, Yamanlar Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Aygüler, Telekom Müdürü Halil Adalı, PTT Müdürü Abdullah Sarıboğa,  Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Didem Yardımcı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Semra Demir, Nüfus Müdürü Derya Çıngıl, Karşıyaka Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Öztürk, Demirköprü ADSM Başhekimi Dt.Özkan Saracalıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Celal Cesur,  İzmir Üniversitesi Medicalpark Karşıyaka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Beken, hastanenin Genel Müdür Veysi Kubba, Başkent Üniversitesi Zübeyde Hanım Hastanesi Merkez Müdürü Prof. Dr. Namık Çevik, Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Gülay,  KASİAD Başkanı Osman Avcı, İng Bank Karşıyaka Şube Müdürü Burçin Hızlı Kahraman, Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu,  CHP ilçe Başkanı Dr. Ali Karaege, MHP İlçe Başkanı Bülent Çimtay,Özel Havajet Meslek Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi, Karşıyaka Haber Gazetesi Genel Koordinatörü Yiğit Erboy  ve diğer kurum yöneticileri katıldı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Beyazperdedeki ayna...
Sonraki Haber Ege Rotary'den Hüseyin Mutlu Akpınar'a onursal üyelik

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?