ANA SAYFA > EĞİTİM > Kâtip Çelebi öğrencilerine 'eşitlik' eğitimi

Kâtip Çelebi öğrencilerine 'eşitlik' eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kâtip Çelebi öğrencilerine 'eşitlik' eğitimi

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin gençleri, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Eğitimi’nde bir araya geldi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi’nin üstlendiği grup çalışmasında öğrenciler; “eşitsizliğin” temeline indi. Kâğıda yazılan çeşitli roller üzerinden, kadının gerek iş, gerekse sosyal yaşamda nereye kadar ilerleyebileceğini test eden gençler, toplum gerçeklerini de ortaya koydu. Yaptıkları kâğıttan uçaklara duygu ve düşüncelerini yazıp uçuran gençler, kadın-erkek arasında yaratılan toplumsal farklılığın nereden kaynaklandığına, farklı bir gözle bakma imkanı buldu.

“Eşitlik sadece yasalarda”

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Şube Müdürü Servet Kankaya’nın başkanlığında yapılan grup çalışmasında, kadın ve erkeğin biyolojik yapısına genel hatlarıyla bakıldıktan sonra “isimlerin” toplumsal cinsiyet algısını nasıl yansıttığı ortaya konuldu. Toplumsal cinsiyetin nasıl öğrenildiğini anlatan Kankaya, TBMM’ye giren kadın vekil sayısı üzerinden, kadının toplumdaki yerini somutladı. Cinsler arasındaki eşitliğin sadece yasal haklar bazında kaldığını söyleyen Kankaya, fiiliyatta kadının yardımcılığa kadar yükselebildiğini ancak yönetici olamadığını ifade etti.  Kankaya; “Hepimiz dünyaya kız ya da erkek olarak geliriz. Bu bizim seçtiğimiz bir şey değildir. Hangi kültürde, çağda yaşarsak yaşayalım, kız ya da erkek olarak doğmak, tıpkı ölümlü olmak gibi, biyolojik varlığımızın bir niteliğidir. “Cinsiyet” kavramı genel olarak bir bireyin biyolojik, fizyolojik ve genetik niteliklerini açıklamada kullanılmaktadır. Bu bağlamda bireyler arası yapılan ayrım; kadın ve erkek olarak tanımlanır. Bu özellikler kadın ve erkek arasında bir eşitsizlik değil, sadece bir cinsiyet farkı yaratmaktadır” dedi.

“Feminizm erkek düşmanlığı mıdır?”

“Feminizm erkek düşmanlığı mıdır?” sorusunun yanıtını gençlerle birlikte arayan Kankaya, bunun bir “Kadın Kurtuluş Hareketi” olduğunu söyledi. Grup çalışmasına katılan farklı kültürlerden erkekler de, Kankaya’nın sözlerini can kulağıyla dinledi. Öğrenciler grup çalışmasının ilk bölümünün sonunda “eşitlik güçlendirir” fikri üzerinde birleşti. 

Grup çalışmasının son iki bölümünde, kadının yasal hakları hukukçular eşliğinde, ayrıntılı bir şekilde ele alınacak. Üç bölüm halinde yapılacak eğitim çalışması sonrasında öğrencilere katılım belgesi verilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yıldırım, CHP Karşıyaka Başkanlığına aday...
Sonraki Haber İzmir'in iki yakası gönüllü dostluk elçileri ile birleşiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?