ANA SAYFA > EKONOMİ > KASİAD iş kurmak isteyenlere derman oluyor

KASİAD iş kurmak isteyenlere derman oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KASİAD iş kurmak isteyenlere derman oluyor

KASİAD (Karşıyaka Sanayici Ve İş Adamları Derneği) iş kurmak isteyenlerin umut kapısı oldu.

KASİAD, İŞ-KUR VE KOSGEB iş birliği ile Mart ayından beri işyerini açmak isteyen 300’e yakın kişiye kurs vererek işsizliğe karşı savaş başlattı.

Başarılı çalışmaları ile Karşıyakalılardan büyük takdir toplayan KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı kurs merkezindeki kursiyerleri bilgilendirmek, deneyimlerini aktarmak amacı ile Karşıyaka Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli, Gazeteci Yazar Avni Erboy ve Özel Havajet Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İcra Kurulu Başkanı Mehmet Çelebi’yi kurs merkezine davet etti. Davetliler Kursta bulunanlara deneyimlerini, işyeri açma mantığını paylaştı.

KASİAD başkanı Sülayman Özsakallı , Kadın ve gençler öncelikle olmak üzere kendi işini kurmak isteyenlere  yardımcı olamya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi. “Kendi işyerini açacak olanlara 50.000₺ hibe ve 100.000₺ sıfır faizli ilk iki yılı ödemesiz krediden faydalanmalarını sağlayan ve yeni açılacak işyerleri ile işsizliğe çözüm olmasını da düşündüğümüz KOSGEB girişimcilik destek programlarını 2014 ve 2015 yıllarından sonra 2016 yılında da devam etme kararı aldık.”

“KASİAD birçok etkinliğe imzasını attı”

KASİAD’ın kuruluşundan bun yana bir çok etkinliğe imza attığını belirten özsakallı sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu yılın başında KOSGEB girişimcilik kurslarını İSKUR ile daha da güçlendirmek için yapılması iş birliğini yaptık. Bu eğitimi başarıyla tamamlayıp sertifika alan girişimciler işyerlerini açmaya başladılar.

Sekiz ayda 300’e yakın kişi faydalandı

1 Mart 2016 tarihinde başlayan kurslarımıza 300’e yakın arkadaşımız destek almaya hak kazandılar, işyerlerini açmakla beraber İzmir in birçok ilçesinde ve Karşıyaka’mızda da istihdam yaratmaya devam ediyorlar.

Kursiyerler her gün için parada alacak

Yaptığımız duyurularla her kurs döneminde 25 kişi eğitim almaya hak kazanıyorlar, bu kurslara katılanlara İSKUR her gün 25₺ ödeme yapıyor. 19 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek kurslarımız için http:/karsiyakasiad.org.tr web sayfamızın duyurular bölümünden istenilen belgeler, müracaat ve mülakat tarihleri bildirilecektir.

Çalışmalarımız da bizlere destek veren KOSGEB İzmir kuzey hizmet merkezi müdürlerine ve uzman arkadaşlarımıza, İSKUR Çiğli müdürü Sayın Nurhayat Gonlügür’e, İSKUR İzmir müdürümüz Sayın Kadri Kabak beye, eğitimlerimizde bizlere salonlarını açan Emin Direksiyon sahibi Özgür Sular’a teşekkür ediyorum.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'ye 5000 TL, Battal'a 1 maç ceza
Sonraki Haber Yuvanın çocuklarına manevi anne-baba oldular

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?